LaMelo Ball, favoriet voor de titel van Rookie of the Year, zal de rest van het seizoen meer dan waarschijnlijk missen met een gebroken rechterpols. Een vreselijke klap voor de Hornets die op hem rekenden om dit jaar de play-offs te halen.
De Charlotte Hornets staan achtste en daardoor op de laatste kwalificatieplaats voor de play-offs. In de Eastern Conference boekte het 20 overwinningen en 21 nederlagen en momenteel staan de Pacers en de Bulls op een zucht van hen. De twee achtervolgers verkeren in een betere vorm aangezien ze wonnen tegen de Heat en in Detroit. De troepen van James Barrego hebben ondertussen al drie wedstrijden niet meer gewonnen. De blessure van hun point guard LaMelo Ball is in dat opzicht nog een extra domper.

De weg ligt open voor Antony Edwards

De nederlaag bij de Clippers was niet het enige verlies dat de Charlotte Hornets moesten incasseren. De Hornets zullen tot het einde van seizoen zonder hun 19-jarige vleugelverdediger moeten aantreden. Hij was de auteur van 16 punten, 6 rebounds en 6 gemiddelde assists, maar zijn rechterpols zou dus gebroken zijn. Het is nog even wachten over een definitief verdict, aangezien de speler de nodige specialisten wil bezoeken vooraleer er zekerheid komt over het einde van zijn seizoen. Alles lijkt er echter op te wijzen dat dit het geval zal zijn.

De Hornets, die sinds de start van het seizoen in het Oosten indruk hebben gemaakt, zullen hun ambities zeker moeten bijstellen. Wolves-vleugelverdediger Anthony Edwards, topscorer onder de rookies, heeft door de blessure van LeMalo Ball vrije baan richting de Rookie of the Year-award.

Volg de NBA het hele seizoen op Eleven Sport-kanalen, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.