Spektakelclub! Matchen van SK Deinze leveren in 2021 gemiddeld 4,5 goals op

D1B Pro League | In de eerste seizoenshelft waren RFC Seraing en Lommel SK de spektakelploegen van 1B. Maar in 2021 heeft KMSK Deinze die rol met glans overgenomen. Wie dezer dagen veel goals wil zien, moet zich voor de buis zetten als Challouk en co het veld op stappen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In de negen wedstrijden die SK Deinze dit jaar al afwerkte, vielen er maar liefst 41 goals. Dat betekent dat er tegenwoordig gemiddeld meer dan 4,5 goals per match te zien zijn als de Oost-Vlamingen ten tonele verschijnen. In zes van de negen duels scoorde Deinze of de tegenstander ook een vierklapper. Vier keer kreeg Deinze vier goals binnen, drie keer scoorde het zelf aan de lopende band.

Met die 41 goals in 2021 vielen er trouwens evenveel goals in de laatste negen matchen van Deinze dan in de eerste 15 1B-wedstrijden van de oranjehemden waardoor Deinze na 24 speeldagen netjes op een doelsaldo van nul staat.

Met 82 goals (voor en tegen) in 24 wedstrijden is Deinze inmiddels ook opgeklommen tot de tweede plek in de ranking van meest spektakelrijke 1B-clubs. Enkel Seraing deed dit seizoen nog ietsje beter, al is de spektakelwaarde bij Les Métallos de laatste weken wel fel gezakt met drie 1-0 zeges en een 1-1 gelijkspel tegen Westerlo.

Spektakelrijkste clubs 1B (2020-2021)

85 goals: RFC Seraing
82 goals: SK Deinze
81 goals: Lommel SK, Union SG
77 goals: Club NXT, RWDM
75 goals: Lierse Kempenzonen
64 goals: KVC Westerlo

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top