Lierse K. kan voor 23e keer op een rij geen 'clean sheet' houden

Sport | Meer dan 75 minuten leek Lierse Kempenzonen de boel goed op slot te hebben tegen Lommel SK en Marlos Moreno, maar in minuut 77 moesten de Pallieters toch weer een bal uit de netten vissen. De goal van Robin Henkens luidde meteen een nieuwe nederlaag in voor de troepen van Tom Van Imschoot.

De Lierse defensie kreeg zo al voor de 23e keer op een rij minstens één doelpunt binnen. Enkel op de openingsspeeldag kon Lierse Kempenzonen een clean sheet boeken (0-0 bij Westerlo). Die - nog lopende - reeks van 23 is ongeëvenaard in 1B. Vorig seizoen sloot Sporting Lokeren het seizoen af met 21 wedstrijden zonder clean sheet nadat zij op speeldag 7 voor het laatst de nul konden houden (2-0 tegen KSV Roeselare).

Sporting Lokeren én KSV Roeselare hielden in het hele seizoen elk 2x de nul. Lierse Kempenzonen en Club NXT zitten dit seizoen nog maar aan één clean sheet.

Onmogelijk om punten te sprokkelen

Voeg daar nog eens aan toe dat de Kempenaars voor de elfde keer dit seizoen niet konden scoren. Doelpunten maken is cruciaal om matchen te winnen, geen doelpunten slikken is cruciaal om geen matchen te verliezen. Lierse Kempenzonen behoort in beide criteria tot de slechtste leerlingen van het 1B-klasje.