Peeters schuift Berke Özer aan de kant als titularisdoelman

Challenger Pro League | Berke Özer was - samen met Uniongoalie Anthony Moris - nog de enige speler die alle minuten gespeeld had in het huidige 1B-seizoen. Maar uitgerekend in de wedstrijd tegen Moris kwam er een einde aan de onafgebroken reeks van de Turkse goalie. Intentioneel, zo blijkt...

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Westerlo stond Koen Van Langendonck plots onder de lat terwijl er voor Berke Özer een plekje gereserveerd werd op de bank. Een verrassende ingreep van coach Bob Peeters. En dat vroeg om wat extra uitleg. "We hebben besloten om Koen de laatste vijf wedstrijden van het seizoen te laten spelen omdat Berke de club zal verlaten", vertelde de coach op de officiële website. "Koen heeft heel lang moeten wachten op een kans om nog eens te spelen en heeft zich altijd als een professional gedragen."

De kans lijkt dus bijzonder groot dat Özer zijn laatste match voor Westerlo gekeept heeft. De goalie - die gehuurd wordt van Fenerbahce - speelde in twee seizoenen 46 wedstrijden voor KVC Westerlo. Daarin kreeg hij 49 goals binnen en hield hij 14x de nul. Dit seizoen was Özer nog in een tweestrijd verwikkeld met Anthony Moris om de titel van 'mister clean sheet'. Moris zit aan negen, Özer aan acht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top