Eden Hazard kent voor het tweede seizoen op rij een voetbaljaargang met zeer veel blessures. De kans wordt steeds groter dat hij het EK zal missen. Dat zou een enorme tegenvaller zijn voor bondscoach Roberto Martinez. Wie kan hem vervangen?
Hazard viel onlangs alweer uit met een blessure. Real Madrid en Hazard beslisten om geen operatie te laten uitvoeren en hij zal ongeveer twee maanden de tijd krijgen om goed te rusten. Daardoor moet hij weer topfit geraken voor het het einde van het seizoen bij Real Madrid én het EK. Als Hazard dan toch terug last zou krijgen, zal er na het seizoen in Spanje alsnog een operatie komen. Dan mist Hazard het EK.

Carrasco een topkandidaat

Martinez moet tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland dus gaan experimenteren. Hij zal een plan moeten uitdokteren om het zonder Hazard zien te doen. Yannick Carrasco is de topkandidaat. De flankaanvaller is momenteel bijzonder goed op dreef bij Atlético Madrid en hij lijkt de ideale speler om ‘Hazardinho’ te vervangen.

De voormalige jeugdspeler van KRC Genk heeft veel diepgang in zijn spel en hij heeft ook een goede dribbel in huis. Carrasco keerde in januari 2020 terug van China naar Atlético Madrid. De speler had een aantal maanden nodig om weer op topniveau te geraken, maar dit seizoen wist hij Diego Simeone helemaal te overtuigen.

Bepalende rol

De Argentijn heeft van Carrasco één van zijn sleutelspelers gemaakt. Met 3 goals en 5 assists in 25 wedstrijden zijn de cijfers niet indrukwekkend, maar Carrasco neemt de volledige flank voor zijn rekening. Bij de Rode Duivels zal hij als vervanger van Eden Hazard, diens broer Thorgan Hazard of eventueel Timothy Castagne achter zich krijgen. Daardoor kan hij zich meer focussen op zijn aanvallende acties, waardoor hij hoger op het veld en dus dichter bij het doel van de tegenstander staat.

Op zijn 27ste kan Carrasco dus echt een bepalende rol gaan vertolken bij de Belgen. De afgelopen jaren speelde hij vooral in functie van Eden Hazard en schipperde hij tussen basis en bank bij de Rode Duivels. De ervaren flankaanvaller heeft in Madrid heel wat ervaring in de Europese top opgedaan en hij is klaar om in de schijnwerpers te treden bij de nationale ploeg. Al zal hij daardoor ook onder een vergrootglas komen te liggen. Een speler als Eden Hazard vervangen is alvast geen eenvoudige opdracht.

De wedstrijd van de Rode Duivels tegen Wales is woensdag 24 maart vanaf 20u20 te volgen op VTM.