Westelse seizoensdebutanten zijn eersten in 2021 die zowel Undav als Vanzeir in toom kunnen houden

Challenger Pro League | KVC Westerlo kon vrijdag in extremis nog een gelijkspel uit de brand slepen tegen kampioen Union Sint-Gillis. De Kempenaars zijn de de eerste ploeg sinds Seraing (oktober 2020) die de Brusselaars punten afhandig kunnen maken. Daarnaast was het ook opvallend dat Vanzeir noch Undav hun quasi wekelijkse goaltje mee konden pakken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het dodelijkste duo van 1B had sinds 20 december (ook al uit bij Westerlo) in elke wedstrijd gescoord. Als Vanzeir eens een keertje niet raak trof, was er altijd wel Undav om er eentje binnen te trappen en vice versa. Het duo voerde in negen opeenvolgende wedstrijden de forcing (samen goed voor 18 goals) en duwde Union zo mee naar de titel. Maar bij een nieuw bezoekje aan de Kempen, bleven de kanonnen stil.

Dat was ongetwijfeld mee de verdienste van de Westelse defensie, die - voor de gelegenheid - grondig door elkaar werd geschud. In die mate zelfs dat er drie seizoensdebutanten tussen de lijnen stonden. Reservegoalie Koen Van Langendonck kreeg voor het eerst dit seizoen speelminuten en ook winterkoopjes Rubin Seigers en Guy Serge Yameogo mochten hun eerste minuten in Westelshirt maken.

Samen met habitué Noël Soumah bevolkten ze de Westelse defensie en legden ze Undav én Vanzeir aan banden. Helaas voor de Kempenaars heeft Union natuurlijk nog heel wat ander volk lopen dat met een klasseflits een match kan beslissen. 2-2 dus, na een hoogst aangename partij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top