Sony investeert in e-sports met aankoop Evo

Nieuws |

Het fighting game-toernooi Evo maakt vanaf nu deel uit van het PlayStation-merk. Sony kocht samen met het pas opgerichte e-sportsbedrijf RTS de rechten van het evenement op. De uitgever zet met de investering een grote stap richting de e-sportswereld.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Iedere fighting game-fan heeft wel eens van de Evolution Championship Series gehoord. Het toernooi, kortweg Evo genoemd, is sinds 1996 het mekka van het vechtgenre. Ieder jaar geven de pro’s het beste van zichzelf in games als Tekken, Street Fighter, Soul Calibur en Super Smash Bros. De editie van 2019 werd bijna vijf miljoen uren bekeken. Die populariteit is ook Sony niet ontgaan: het evenement maakt vanaf nu officieel deel uit van PlayStation.

De aankoop lijkt een poging om van PlayStation de thuisbasis van fighting games te maken. Gamers spendeerden in 2020 meer dan 1,1 miljard uur aan vechtgames op de console van Sony. Met Evo heeft het Japanse bedrijf een belangrijke troef in handen om het genre populairder te maken, en te profiteren van de groeiende e-sportsindustrie.

Qua organisatie zal er volgens Sony weinig veranderen. Oprichters Tom en Tony Cannon zullen aan boord blijven als adviseurs. Ook Evo Online 2021 zal doorgaan zoals gepland. Het toernooi vindt dit jaar volledig online plaats, van 6 tot 8 en 13 tot 15 augustus. Onder meer Tekken 7, Street Fighter V: Champion Edition, Mortal Kombat 11 Ultimate en Guilty Gear -Strive- staan op het programma.

In de persmededeling ontbreekt één element: wat met Super Smash Bros Ultimate? De fighter van Nintendo was in 2019 de populairste game op het toernooi, en wordt door Sony doodgezwegen. Of Mario nog een toekomst heeft bij Evo, valt af te wachten.

Copyright : Robert Paul – EVO

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top