R6S Benelux League: het serieuze werk kan beginnen

Nieuws |

Na twee dagen van play-offs kennen we de acht teams die zich hebben geplaatst voor de groepsfase van de Benelux League op Rainbow Six Siege. Laat de strijd beginnen!

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na de open qualifiers namen acht teams deel aan deze play-offfase, die zes tickets aanbood voor de volgende fase. De kans op kwalificatie was dus vrij groot. Natuurlijk bleven er wel twee teams teleurgesteld achter na afloop van wedstrijden die soms maar één richting uitgingen en andere die zwaar bevochten waren. Kortom, om zich te kwalificeren moesten de teams één van de twee mogelijke BO3-wedstrijden winnen! Vier wedstrijden stonden woensdagavond 17 maart op de kalender. Kleine wijziging in de tabel hieronder, want Passion werd op het laatste moment vervangen door Red Falcons, finalist van de vorige kwalificatiefase, omdat het team de door de organisatoren gevraagde documenten niet op tijd kon overleggen.

19u:
Clutch Rayn vs Red Falcons
Team 7AM vs KVM Esports
22u:
Join The Force vs Activit-E
4Elements vs Throw Heroes

Het allereerste team dat zijn ticket veroverde was niemand minder dan KVM, dat de aanwerving van de A Lawmen Wire-spelers rechtvaardigde door de league te bereiken na een duidelijke 2-0-overwinning (7-2 Oregon, 7-3 Clubhouse).

Hetzelfde geldt voor Clutch Rayn, dat het moest opnemen tegen een ploeg die snel werd opgeroepen na de diskwalificatie van Passion. Met 7-5 op Clubhouse en 7-3 op Kafe kregen we een duel dat iets spannender was, maar de logische kwalificatie volgde voor de Franse organisatie die net haar nieuwe team had verwelkomd!

Vervolgens was het tijd voor de wedstrijden van 22u! 4Elements, uitgenodigd voor de play-offs, maakte geen overuren en bevestigde zijn status als favoriet met 2-0-winst (7-2 Villa, 7-3 Clubhouse).

Join The Force (JTF) en Activit-E (aVe) sloten de dag af en boden ons de langste wedstrijd van de avond in drie maps. JTF was zeer goed voorbereid op Chalet en pakte het eerste punt met 7-4. Maar we kregen een ander verhaal op Coastline (4-7) en Consulat (3-7), twee maps die aVe goed beheerste en die het team rechtstreeks naar de groepsfase stuurden!

Na de verdeling van de eerste tickets bleven er nog maar twee plaatsen over voor vier teams! Op donderdag 18 maart stond Red Falcons tegenover JTF terwijl Team 7AM het moest opnemen tegen Throw Heroes! Twee wedstrijden die een mooi surprisegehalte voor ons in petto hadden.

In wedstrijd één pakten de gasten de winst in twee maps (7-4 Villa, 7-3 Oregon). De Red Falcons, die een week geleden nog werden uitgeschakeld, maken eindelijk terug deel uit van de top in de Benelux League en zullen geen genoegen nemen met een figurantenrol.

De laatste plek ging naar Team 7AM. Dat team werd ook uitgenodigd voor de play-offs na hun eerdere prestaties, maar hun kwalificatie ging niet van een leien dakje. Letterlijk verpletterd op de eerste map (0-7 Oregon), slaagden ze er na twee overtimes uiteindelijk toch in om door te stoten naar de volgende ronde. Een dubbele 8-7 op Clubhouse en Villa, de meest intense wedstrijd van deze kwalificaties, sloeg Throw Heroes knock-out!

KVM Esports, Clutch Rayn, 4Elements, Activit-E, Red Falcons en Team 7AM zijn dus zes overlevers die de twee gastteams, Gamma en Game Fist, zullen tegenkomen in de groepsfase!

Afspraak op 7 april voor 14 dagen competitie die de eerste zes teams naar de eindfase en de bijbehorende prijzenpot van €15.000 zullen sturen!

Copyright afbeelding: Rainbow Six Benelux League

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top