De Atlanta Hawks zijn niet meer te stoppen. Sinds Nate McMillan de sportieve plak zwaait, behaalden Trae Young en zijn bende de ene overwinning na de andere. Het team heeft nu zeven overwinningen op evenveel wedstrijden op de teller staan maar mag zich nog niet gewonnen geven. De aankomende wedstrijden worden ferm lastig.
 
De Hawks kennen al langer een hoogconjunctuur, want de in Atlanta gevestigde ploeg mocht in de voorbije maanden grote jongens zoals Rajon Rondo, Bogdan Bogdanovic, Kris Dunn en Danilo Gallinari verwelkomen. Het management wil het hele team door deze transfers naar een hoger niveau tillen.
 
Voorheen konden de Hawks rekenen op een jonge maar erg getalenteerde equippe. Waaraan het team ontbrak, waren enkele vaste waarden die hun ervaring met de jongelingen konden delen. In het nieuwe seizoen wilden de Hawks de play-offs van de oostelijke competitie halen en ze zijn goed bezig dat doel met glans te behalen. Onder trainer Lloyd Pierce waren de prestaties eerder onregelmatig, de overwinningsreeks is nu dus zeer welgekomen. 
 
Een coach zonder kleedkamer
 
De overwinningsreeks van Atlanta leek wel op zijn einde te komen. Het team heeft te maken met heel wat blessures en er waren geruchten dat er in de kleedkamer meer dan af en toe spanningen tussen spelers zijn. Het bleek daarbij vooral tussen teamleider Trae Young en coach Lloyd Pierce te gaan. De conservative visie van de trainer tegenover door de spelers aangebrachte tactieken zorgde wellicht naast de oplopende spanningen voor de contractbreuk met Pierce. Op 2 maart werd hij naar de deur verwezen na een record van 14 overwinningen en 20 nederlagen.
 
Nog geen dag later benoemde het management de assistent-coach van Pierce, Nate McMillan tot nieuwe hoofdcoach. Hij leverde eerder al goed werk, voornamelijk bij de Pacers. Dat team staat vooral bekend om zijn defensieve kracht, een troef die de Hawks momenteel missen. De invloed van McMillan was snel merkbaar, want onder de nieuwe trainer won het team meteen met 94-80 van Miami. De Heat niet meer dan 80 punten laten scoren, daar slagen niet veel NBA-teams in. Dat er een nieuwe wind in Atlanta waait, staat dus buiten kijf. 
 
7 overwinningen aan een stuk

Het succes tegen Miami was lang geen lucky shot. Sindsdien hebben de Hawks hun nieuw elan bevestigd door ook de volgende zes wedstrijden te winnen. Ze wonnen, maar niet altijd van de beste teams die ook strijden voor de competitie, die staan de volgende weken op het programma. McMillan en zijn mannen konden dus vertrouwen tanken en zullen dat vertrouwen ook nodig hebben in de komende wedstrijden.
 
Eerst ontmoet Atlanta de regerende kampioenen, de Lakers. Nadien passeren ook de Clippers, de Warriors, de Nuggets en de Suns de revue. Pittige tijden dus voor de Hawks, de komende wedstrijden leren we wellicht of Atlanta wel degelijk een plek in de Play-offs verdient.
 
Bekijk de eerste wedstrijd van het weekend in de NBA deze zaterdag om 20u30. Dan spelen de Lakers tegen de Hawks. De wedstrijd zal te zien zijn op Eleven Sports 2, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.
 
Het NBA-weekendprogramma:

Zaterdag 20 maart
Toronto - Utah Jazz: vanaf 1u 's nachts Eleven Sports 2
LA Lakers - Atlanta Hawks: vanaf 20u30 op Eleven Sports 2
 
Zondag 21 maart
Boston Celtics - Orlando Magic: vanaf 20.30 uur op Eleven Sports 2