Jacky Mathijssen, de bondscoach van de Belgische beloften, heeft vandaag zijn eerste selectie bekendgemaakt met een nieuwe generatie Jonge Duivels, die vanaf volgende week een trainingskamp afwerken.
Na de misgelopen kwalificatie voor het EK van dit jaar in Slovenië en Hongarije, dat komende woensdag begint, moest de boeg omgegooid worden. De meeste spelers van de vorige campagne werden immers te oud om nog te kunnen uitkomen voor de beloftenploeg. In vergelijking met de laatste interland in Bosnië schieten enkel verdedigers Marco Kana en Arthur Theate, middenvelder Aster Vranckx en aanvaller Loïs Openda over.

De beloften beginnen in juni aan hun kwalificatie op weg naar het EK U21 van 2023 in Georgië en Roemenië (9 juni-2 juli 2023). België werd ingedeeld in kwalificatiegroep 9 met verder nog Denemarken, Turkije, Schotland en Kazachstan. Zestien teams spelen de eindronde. De negen groepswinnaars en de beste nummer twee plaatsen zich rechtstreeks voor het EK. De overige acht runner-ups spelen barragewedstrijden voor nog vier tickets. Roemenië en Georgië zijn als organisator zeker van deelname. De Belgische beloften werken op 3 juni in Kazachstan hun eerste kwalificatiewedstrijd af.