Online cultuurtips voor komende week

De eerste lockdown is nu echt een jaar geleden en de kans dat je sindsdien nog veel van cultuur hebt kunnen genieten is jammer genoeg klein. Gelukkig doen de creatievelingen van de cultuursector er alles aan om hun creaties toch bij het publiek te krijgen. Ook aankomende week is er online weer heel wat te beleven.

Albumrelease Liesa Van der Aa: ‘Easy Alice’

Liesa Van der Aa draait al een tijdlang mee in de cultuursector, ze is namelijk componist, muzikante, actrice en zangeres. De nieuwste stap in haar carrière is ‘Easy Alice’ een plaat met een bijhorende film. Dat project stelt ze op dinsdag 23 maart voor via een livestream vanuit de Handelsbeurs in Gent, waar ze eerder ook al aan de slag ging met het muziektheater ‘PLAY’.
 
‘Easy Alice’ is complex, hedendaags, tegendraads en relevant. De muziek heeft weg van eclectische funk en wordt het best omschreven als een kaleidoscopische ontmoeting tussen Kafka en Britney Spears.
 
Om helemaal in de stemming te komen of ‘Easy Alice’ aan te vullen, kan je van 19 tot 25 maart ook de kortfilm ‘I Can’t Go Back to Yesterday’ bekijken. Liesa Van der Aa voert je met deze fictieve docu mee naar een wereld in verwarring, racewagens, Walt Disney en Instagram boedhisme. De kortfilm viel al meermaals in de prijzen.
 
Voor meer info over dit evenement, kan je hier terecht. 

Jef Neve meets Lights on Van Eyck

Een evenwichtige en indrukwekkende mix van muziek van schilderkunst, licht en muziek, dat staat je hier te wachten. Componist en jazzpianist Jef Neve liet zich betoveren door ‘Lights on Van Eyck’, een klank- en lichtbeleving die het oeuvre van Van Eyck tot leven brengt. In samenwerking met de expositie besloot hij een soundtrack samen te stellen die hij nu ook live zal spelen in de Sint-Niklaaskerk.
 
Op donderdag 25 maart kan je dus niet enkel in een schilderij stappen, maar in een waar spektakel compleet met dromerige muziek die als perfecte aanvulling dient voor de meesterwerken. Die schilderijen ontplooien zich op bewegende schermen en worden geprojecteerd tot in de nok van de kerk. Het geheel wordt ingeleid door Thomas Vanderveken, die achteraf ook een interview met Jef Neve op de planning heeft staan.
 
Klik hier voor tickets voor dit muzikaal spektakel.

Made in China Festival

Zondag 28 maart duik je geheel in een andere cultuur tijdens het ‘Made in China Festival’. Voor het livestreamevenement ‘Talks & Music’. China-specialisten zullen hun licht laten schijnen over relevante onderwerpen in het hedendaagse China. Elke spreker zal vanuit haar/zijn eigen specialisatie spreken over wat er vandaag in China gebeurt en dit in een bredere context plaatsen. Het evenement wordt live gestreamd vanuit de Minard in Gent door Sound of Ghent.
 
Meer info over het online filmfestival vind je hier.

Muziek

Bekijk alles
Top