Deze acteurs kunnen een aardig mondje Frans

Op deze internationale dag van de Francofonie wordt de Franse taal uiteraard geëerd. De taal wordt vaak zeer gewaardeerd door andere culturen en in het bijzonder door Amerikaanse en Engelse acteurs. Proximus Pickx ging op zoek naar beroemdheden die zelf ook een aardig mondje Frans spreken. 

Jodie Foster

Jodie Foster is waarschijnlijk de meest Franse onder de Amerikaanse actrices. De Hollywoodster is namelijk een liefhebber van de Franse cultuur en spreekt de taal perfect. Dat is niet verwonderlijk als je weet dat ze uit een Franstalig gezin komt en in het Frans naar school ging, namelijk in de Lycée Français in Los Angeles.
 
Jodie Foster is ook een grote fan van de Franse film en kent cultfilm ‘La Nouvelle Vague’ zelfs helemaal uit het hoofd. De Oscarwinnares van 'Silence of the Lambs' heeft ook geacteerd in Franse films als 'Le Sang des autres' en 'Un long dimanche de fiançailles'. Bovendien aarzelt Foster niet om, wanneer ze de kans krijgt, haar eigen rollen in het Frans te dubben, en dat zonder accent.

Timothée Chalamet

De jonge acteur Timothée Chalamet maakt al een paar jaar indruk op de media met zijn acteerprestaties, maar hij verrast ook met zijn beheersing van het Frans. Dit is verre van toevallig aangezien Timothée Chamalet van vaderskant uit een familie van Franse origine komt en tijdens de vakanties regelmatig bij zijn grootouders in Frankrijk verblijft, in een huis in Chambon-sur-Lignon in de Haute-Loire. Zijn opvoeding in zowel de Verenigde Staten als Frankrijk heeft veel voordelen, maar de acteur bekent toch te worstelen met het grote cultuurverschil.

Bradley Cooper

Bradley Cooper is voor veel dingen geliefd, maar dit wist je vast nog niet over hem. De Amerikaanse acteur en regisseur beheerst de taal van Molière uitstekend. Na te zijn opgegroeid in Neufchâtel, Zwitserland, en tijdens zijn universiteitsjaren een taaluitwisseling te hebben gedaan in Aix-en-Provence, spreekt de favoriete acteur van de dames gemakkelijk Frans. Al zij het met een vleugje Amerikaans accent, dat zeker zijn charmes heeft. Omdat hij in die periode verliefd is geworden op een paar Franse vrouwen, heeft hij zijn kennis van de taal onvermijdelijk verrijkt.

Eva Longoria

Deze Desperate Housewife spreekt behoorlijk goed Frans en doet vaak haar best om Franstalige journalisten en fans in hun taal aan te spreken. Haar huwelijk met de Franse profbasketballer Tony Parker speelt daar een grote rol in, maar de actrice zegt dat haar "veramerikaniseerde" ex-man de neiging had om thuis Engels te spreken. Eva Longoria legde uit dat zij enkele Franse lessen nam om te kunnen communiceren tijdens haar reizen naar Frankrijk en om nog dichter bij haar Franstalig publiek te staan.

Emma Watson

De Britse actrice, die onlangs onthulde dat ze een punt zet achter haar filmcarrière, is geboren in Parijs. Ze woonde daar de eerste vijf jaar van haar leven, voordat ze na de scheiding van haar ouders naar Engeland terugkeerde. Ook al is het Frans van Emma Watson niet perfect, omdat ze het niet meer gebruikt, ze weet er zich perfect verstaanbaar mee te maken. Een voordeel wanneer ze haar grootouders bezoekt, die nog steeds in Frankrijk wonen.

Films

Bekijk alles
Top