Deze films werden beroemd door improvisatie!

Films |

Ondanks het feit dat elke film tot in de puntjes is voorbereid gebeurt het wel eens dat sommige acteurs, op momenten dat het kan, afwijken van het script. In dat geval spreken we van improvisatie en dat zorgt er soms voor dat sommige films tot de klassiekers gaan behoren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Are You Talking To Me?" - Taxi Driver

Deze zin prijkt mooi op de tiende plaats van de top-100 beroemdste zinnen uit de Amerikaanse filmgeschiedenis. Gek genoeg staat deze zin zelfs niet in het script van Martin Scorsese’s ‘Taxi Driver’. Scorsese vroeg De Niro namelijk om in deze bepaalde scène gewoonweg in de spiegel te kijken en wat rustig tegen zichzelf te praten. Tientallen takes later probeerde De Niro zijn iconische zinnen uit en dat bleek wonderwel aan te slagen.

Het vermoeden bestaat dat De Niro het idee voor deze zin kreeg van niemand minder dan zanger Bruce Springsteen. Tijdens een van zijn concerten zou Springsteen zich met de rug naar de menigte hebben gesteld om vervolgens de sarcastische vraag te lanceren: “Are you talking to me?” Na De Niro’s knalprestatie in 'Taxi Driver' werd de zin een een veelgebruikt middel om De Niro te parodiëren en te complimenteren.
 

Neuriën in 'The Wolf of Wall Street’

Net als 'Taxi Driver' bevat ook deze film van Martin Scorsese een geïmproviseerd moment dat eigenlijk niet in het script stond: het geneurie van Matthew McConaughey als Mark Hanna in 'Wolf of Wall Street'. Het begon allemaal toen Leonardo DiCaprio achter de schermen zag hoe Matthew McConaughey zichzelf neuriënd voorbereidt op een filmscène. “Ik doe deze stemoefeningen om mezelf te kalmeren en meteen goed te kunnen acteren”, verklaarde McConaughey hierover later in Amerikaanse media.

DiCaprio wou dat medespeler McConaughey deze techniek ook in een scène toepaste om de boel wat losser te maken. Het resultaat is een uniek en geïmproviseerd moment waarmee 'The Wolf of Wall Street' zeer bekend is geworden. Niemand minder dan onze eigen Belgische dj’s Dimitri Vegas en Like Mike maakten zelfs een nummer op basis van het geneurie.

“Here’s Johnny!" - The Shining

Dé culthorrorfilm uit de jaren 80 is ongetwijfeld ‘The Shining’ van de Amerikaanse topregisseur Stanley Kubrick. Dat is mede dankzij het geweldige script en de uiterst angstaanjagende vertolking van Jack Nicholson die een schrijver speelt die plots moordlustig wordt door toedoen van een kwaadaardig hotel. Maar wist je dat het meest iconische zinnetje uit deze horrorfilm volledig toevallig tot stand kwam? Jack Nicholson kwam geheel onverwacht op het idee om het zinnetje te zeggen en Kubrick besloot om het in de uiteindelijke montage te laten. Dat was een goede zet want niemand kan zich ondertussen ‘The Shining’ voorstellen zonder dat ene geweldige zinnetje: ‘Here’s Johnny!’.

Interview - 'King of the Belgians'

De twee regisseurs van deze mockumentary, Peter Brosens en Jessica Woodworth, zijn bedreven in het documentaire-genre maar besloten om in hun komedie ‘King of The Belgians’ ruimte te laten voor de acteurs om hun eigen ding te doen. Dat gebeurt ook toen er in de film een interview werd opgenomen met een blootvoetse burgemeester. Dat interview stond niet in het script en de vragen en antwoorden werden ter plekke verzonnen.  ‘King of The Belgians’ is eigenlijk één lange aaneenschakeling van improvisaties. De acteurs, waaronder niemand minder dan Peter Van Den Begin, volgden zelfs voor de opnames heuse improvisatieworkshops om nog origineler uit de hoek te kunnen komen.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top