Zak Bentato (RSCA) verslaat de leider in de Proximus ePro League

Door Proximus

Deel dit nieuws

Deze woensdagnamiddag werkten de spelers de 14de speeldag af van de Proximus ePro League, ons nationaal FIFA-kampioenschap. De dag werd gekenmerkt door de langverwachte ontmoeting tussen Geoffrey Meghoe (Zulte Waregem), koploper in het klassement, en Zak Bentato (RSCA). We blikken samen terug op de wedstrijden van een van de laatste speeldagen van het reguliere seizoen.

Speeldag 14 van de Proximus ePro League begon met één van de meest besproken wedstrijden van de dag. Een duel tussen de huidige competitieleider Geoffrey Meghoe en Zak Bentato, voormalig Belgisch kampioen. Die laatste, die op plaats 7 stond, moest een goed resultaat behalen om in de top 8 te blijven. Geen gemakkelijke taak als je het talent kent van zijn tegenstander. Maar RSCA won wel van Zulte Waregem, waardoor er een einde kwam aan de ongeslagen reeks van Geoffrey Meghoe.

Nadien was het aan Nycom5 (KAA Gent) en PNiicoo (Cercle Brugge) om het virtuele veld te betreden. De jonge speler uit Gent won gemakkelijk met een score van 4-1 en klimt verder op de ranglijst. Hij staat nu twaalfde. Ondanks het goede resultaat zijn de play-offs veraf voor de jonge speler.

ShadooW (Standard Luik) en Abdullah Waiss (KRC Genk) hielden het op een gelijkspel in hun onderlinge confrontatie, ze scoorden elk 3 keer. Met dat puntje schiet de jonge Abdullah niet veel op, hij zakt zelfs van de 9e naar de 11e plaats.

Maar de prestatie van de dag was ongetwijfeld die van REGO, de speler van Royal Excel Moeskroen, in zijn wedstrijd tegen KV Oostende. De speler won overtuigend, het werd 7-1! Rego won trouwens ook zijn inhaalwedstrijd van de 13e speeldag en keert dankzij zijn twee overwinningen terug in de top 8.

Niet verrassend won Manse01 (KV Kortrijk) met 3-0 van het KAS Eupen van SvenRoasted, voor wie een kwalificatie definitief buiten bereik ligt. Hetzelfde geldt voor Beerschot-speler capi_torres13 en Jellemaes27 (Waasland-Beveren) die respectievelijk verloren van Didista‘s Sporting Charleroi en Sint-Truiden. De race richting de play-offs is nu voorbij voor deze spelers, die zich moeten concentreren op het komende seizoen en zich zo veel mogelijk moeten verbeteren.

Het koord wordt steeds strakker rond de teams die nog aanspraak maken op een plaats bij de beste acht en dus op kwalificatie voor de play-offs. Terwijl sommigen al zeker zijn van een plaats in de volgende ronde van het kampioenschap, zullen anderen zich dubbel moeten plooien om in de top acht te blijven of om de paar extra punten te pakken die ze nodig hebben om hogerop te komen. Eén ding is zeker, de komende competitiedagen zullen voor vuurwerk zorgen!

Copyright afbeelding: ELEVEN BELGIUM

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top