#Worldstorytellingday: Deze liedjes herbergen hele verhalen!

Muziek |

Een goed verhaal vind je niet altijd terug in een dik en stoffig boek maar soms ook in een nummer van enkele minuten. Dat bewijzen talloze artiesten die dankzij hun muziek- en schrijfkunsten erin slagen om luisteraars in een kwinkslag mee te nemen naar hun wereld. Ter gelegenheid van #Worldstorytellingday plukte Proximus Pickx enkele geslaagde muzikale verhalen uit de oude doos!

Door Pickx

Deel dit nieuws

'The River' - Bruce Springsteen

Bruce Springsteen kruipt via ‘The River’ in de huid van een Amerikaanse working class hero die zijn leven beschrijft aan de hand van enkele belangrijke levensbepalende momenten. Het personage dat zingt krijgt onverwachts een kind met zijn vrouw, sluit zich aan bij de vakbond, moet op zoek naar nieuw werk en zingt over de veranderende relatie met zijn geliefde doorheen de tijd. Met ‘The River’ vertolkte Springsteen een leven dat voor vele Amerikanen zeer herkenbaar klinkt.

'Jolene' - Dolly Parton

In 'Jolene' zingt de Amerikaanse countryzangeres Dolly Parton over het potentiële overspel dat haar huwelijk dreigt te treffen. Parton vraagt in het lied nadrukkelijk aan een vrouw genaamd Jolene om haar man niet te verleiden en vervolgens van haar weg te nemen omdat hij zoveel voor haar betekent. Volgens Parton is het lied wel degelijk autobiografisch. In Amerikaanse media vertelde ze dat ze inspiratie kreeg voor het nummer nadat een vrouwelijke bankbediende zeer nadrukkelijk haar man het hof maakte. 

'Hurricane' - Bob Dylan

Bob Dylan zingt in dit lied over het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse bokser RubinHurricaneCarter. De beloftevolle Afro-Amerikaanse bokser werd in 1966 gearresteerd voor een drievoudige moord waarvan later zal blijken dat hij deze nooit gepleegd had. Rubin zat hierdoor jarenlang ten onrechte in de cel. Volgens de advocaten die hem later vrijkregen werd hij schuldig bevonden wegens racistische overtuigingen. Dankzij Dylans muzikale genialiteit 'Hurricane' horen we een up-tempo dansbaar nummer waar het melancholische verhaal van de Carter in verscholen zit.

'Stan' - Eminem ft. Dido

Eminem zingt in het liedje ‘Stan’ over het tragische lot van een ingebeelde fan die geobsedeerd is geraakt door de rapper. De fan luistert naar de naam Stan en schrijft in het liedje enkele brieven waarin hij verklaart diens grootste supporter te zijn. Omdat Eminem niet direct terugschrijft raakt Stan gefrustreerd en uiteindelijk slaan zijn stoppen door. Hij kidnapt zijn vriendin en verongelukt vervolgens in een auto-ongeval

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top