De recepten uit deze films zal je zeker eens willen uitproberen

Eén zendt vanavond ‘Chef’ uit, een film die helemaal gedrenkt is in de liefde voor voedsel. De ene scène doet je watertanden, van de andere krijg je zin om zelf achter het kookfornuis te gaan staan. Proximus Pickx licht nog enkele films uit die je zin zullen geven om de potten en pannen boven te halen.

Chef

In ‘Chef’ runt Carl Casper de keuken van een presitigieus restaurant in Los Angeles. Maar daar krijgt hij weinig creatieve vrijheid en wanneer dat leidt tot een vernietigende recensie, besluit hij te breken met de competitieve restaurantwereld en weer aan te knopen met zijn passie: lekker en eerlijk eten maken. Samen met zijn ex-vrouw en zijn beste vriend opent hij een foodtruck.
 
De film is geschreven, geregisseerd en geacteerd door Jon Favreau. Voor alles dat in de film met koken te maken heeft, liet hij zich bijstaan door de Koreaans-Amerikaanse chef-kok Roy Choi. Die hielp ervoor zorgen dat de kookscènes op zo’n vloeiende manier in beeld gebracht werden en dat koken er zo enorm leuk uitziet dat de vingers van de kijkers beginnen te jeuken. Een Cubano, pasta aglio e olio, moelleux of zelfs een gewoon broodje gesmolten kaas – al het eten in ‘Chef’ ziet eruit om te smullen en met een dansje erbij wordt het koken een waar plezier.
 
Favreau en Choi maakten intussen een spin-off documentaire voor Netflix genaamd ‘The Chef Show’, waarin ze samen met voedsel experimenteren.

Bekijk ‘Chef’ op zaterdag om 21u20 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Burnt

Een weetje: de oorspronkelijke titel van de film ‘Burnt’ was ‘Chef’, maar om verwarring te vermijden met de vorige film in deze lijst, kozen de makers van deze toch voor een andere naam. ‘Burnt’ vertelt het verhaal van een gepassioneerde chef-kok die streeft naar niets minder dan perfectie. Een verslaving zorgde ervoor dat hij ontslagen werd in een restaurant in Parijs, maar in Londen krijgt hij een nieuwe kans. Als hij die derde Michelinster wil behalen, moet alles tot in de puntjes goed gaan en net daar wringt het schoentje.
 
Hoofdrolspeler Bradley Cooper werkte voor zijn rol samen met bekende chefs als Mario Batali, Marcus Wareing en de beruchte Gordon Ramsey, wiens gedrag en reputatie in de keuken ook het personage van Cooper inspireerde. Hij is allesbehalve soft voor zijn keukenpersoneel en in die zin geeft de film de immense druk in een professionele keuken correct weer. Pas wanneer de kok op de juiste manier respect leert af te dwingen, draait de keuken als de nodige geoliede machine. En tussendoor zien we prachtige bordjes passeren, met lam, konijn, zeevruchten… je kan ze bijna ruiken.

‘Burnt’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de catalogus online!

The Lunchbox

De film ‘The Lunchbox’ is een ware ode aan de Indische keuken en de manier waarop je met lekker eten een boodschap kan overbrengen aan iemand waar je van houdt. In Mumbai rijden koeriers rond die dagelijks je lunch van bij je thuis naar je werkplek brengen, de zogenaamde dabbawalas. Huisvrouw Ila wil haar relatie met haar man nieuw leven inblazen door fantastisch voor hem te koken, maar haar geprepareerde lunchdoos komt per ongeluk bij de verkeerde man terecht. Sajaan, een weduwenaar die op het randje van zijn pensioen staat, is ontroerd door de heerlijke lunch. Ila en Sajaan beginnen via de lunchdozen te communiceren en hun beide levens worden er een pak beter van.
 
In de film kookt Ila met een engelengeduld en met heel wat passie en liefde de meest succulente lunches voor haar man, die ze niet eens kan appreciëren. De ontroering van Sajaan bij het krijgen van al dat heerlijke voedsel roept herinneringen op aan die maaltijden die voor ons iets bijzonders betekenden. De boodschap van de film: kook lekker eten voor je naasten, want voedsel is verbondenheid.

Films

Bekijk alles
Top