Straks vindt in het Zwitserse Nyon de loting plaats voor de kwart- en halve finales van de Champions League. Dankzij Pickx Live en Proximus Sports hoef je alvast niks te missen. De loting is namelijk live op te volgen op de zenders Proximus Sports en Pickx Live. Klik hier voor info over de volgende wedstrijden.
Acht teams zitten nog in de race om de finale te mogen spelen in het Atatürk Olympisch Stadion van Istanboel. De acht overlevers zijn Liverpool, Paris Saint-Germain, FC Porto, Borussia Dortmund, Manchester City, Real Madrid, Chelsea en Bayern München.

Wie kans wil maken op de finale moet nog twee rondes weten te overleven. De loting voor die kwart- en halve finales vindt straks plaats om 12 uur in het Zwitserse Nyon, waar het hoofdkantoor van de Europese voetbalbond UEFA gehuisvest is.

Clash tussen PSG en Tuchel in de maak?

Chelsea was de voorbije zeven jaar niet meer te bewonderen in de kwartfinales van de Champions League, maar tegen Atlético Madrid lukte het toch nog een keer voor de Londenaren om zich bij de beste acht te schoppen. Veel voetbalfans hopen in de kwartfinales op een ontmoeting tussen PSG en Chelsea. Dat zou betekenen dat Chelsea-coach Thomas Tuchel terug moet keren naar de ploeg waar hij eind december aan de deur werd gezet. Met de Parijse topclub werd vorig seizoen nog de finale van de Champions League bereikt, maar daar moesten Tuchel en zijn troepen het onderspit delven tegen Bayern München. Bij Chelsea kreeg hij snel een nieuwe kans, die hij met beide handen aan het grijpen is.

Maar wanneer Chelsea straks uitgeloot wordt tegen Borussia Dortmund, komen de Blues andermaal een ex-ploeg van Tuchel tegen. De Duitser zat tussen 2015 en 2017 op de bank bij Dortmund. Dortmund kan echter ook gekoppeld worden aan Jürgen Klopp, nog een ex-coach die furore aan het maken is in de Premier League. Klopp, nu actief bij Liverpool, leidde de Duitse club van 2008 tot 2015.

Rematch tussen Real en City?

Van alle kwartfinalisten lijkt Porto de meest vreemde eend in de bijt te zijn. Toch wordt het opletten voor de Portugezen. Porto schakelde namelijk het Juventus van Cristiano Ronaldo uit. De troepen van Sergio Conceicão kunnen opnieuw geloot worden tegen Manchester City. Beide ploegen keken elkaar reeds in de ogen in de groepsfase. Al zullen heel wat neutrale fans hopen op een nieuwe clash tussen City en Real Madrid. De nog enige Spaanse ploeg op het kampioenenbal werd vorig seizoen uit de Champions League geknikkerd door Manchester City.

Bayern München tot slot zoekt naar de opportuniteit om zichzelf op te volgen als eindwinnaar. Het zou daarmee in de voetsporen kunnen treden van Real Madrid. Enkel de Madrilenen wisten sinds het ontstaan van de Champions League zichzelf op te volgen. Toen Real won in 2016, deden ze dat fijntjes over in 2017 én 2018. De Beierse topclub heeft sowieso al een mooi record in handen. Bayern zit al namelijk voor de 19de keer in de kwartfinales van de Champions League. Niemand doet beter.Volg de loting van de kwart- en halve finales van de Champions League straks vanaf 12 uur op Pickx Live of kanaal 1 van Proximus Sports. Het verdere verloop van de Champions League kan je volgen op de Proximus Sports-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!