Union Sint-Gillis pakte vorig weekend de titel in 1B. Dat zorgde voor heel wat vreugdetaferelen bij de Brusselaars en niet in het minst bij coach Felice Mazzu. Toch zette de coach van de nieuwe kampioen meteen ook zijn troepen op scherp. Want Union heeft nog enkele interessante 1B-records in het vizier.
Zo kan de kersverse kampioen dit weekend al meteen het puntenrecord van KV Mechelen breken. Malinwa haalde in 2018-2019 59 punten in het algemene klassement en zijn daarmee voorlopig de best presterende ploeg over een volledig 1B-seizoen. Maar Union heeft dat record nu al geëvenaard! De Brusselaars kunnen in de vijf resterende matchen dus nog een bijzonder straf puntenrecord neerzetten.

Vorige week brak Union ook al het doelpuntenrecord van KV Mechelen. De Brusselaars scoorden dit seizoen al 57x en zijn daarmee nu al de best scorende ploeg sinds de opstart van 1B. Ook het record van de minste verliespunten in eigen stadion is KVM nu al kwijt. Union verloor nog maar twee punten in het eigen stadion terwijl dat record nu op tien verliespunten staat (alweer KVM in 2018-2019). De Brusselaars spelen nog maar 2x thuis en kunnen dus nog maximaal acht punten verliezen.

KVM moet ook nog vrezen voor het tegendoelpuntenrecord. Union kreeg dit seizoen nog maar 20 goals tegen en zit zo voorlopig vijf goals onder het gedeelde record van KV Mechelen (2018-2019) en Lierse SK (2016-2017). Een record van KV Mechelen blijft sowieso wel onaangeraakt... De troepen van Wouter Vrancken bleven in hun kampioenenjaar 20 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen. Union kan nog maximaal aan 16 komen.

In de drie uitmatchen die Union nog voor de boeg heeft, kan het ook nog het record van minste verliespunten buitenshuis breken. Union verloor tot op heden 8 punten op verplaatsing en zit zo nog vijf punten onder het record van Lierse SK (2016-2017).

Het moeilijkst breekbare record wordt wellicht dat van de clean sheets. Daar staat Beerschot nog altijd bovenaan met 13 clean sheets in het seizoen 2018-2019. Als Union dat record wil breken, dan moet het in alle resterende matchen nog de nul houden. Moris en co staan momenteel namelijk op 9 clean sheets.