Ook Bayern München zit straks in de trommel voor de kwartfinales van de Champions League. De Rekordmeister had in de return van zijn 1/8e finale-duel geen moeite met het Italiaanse Lazio. Bayern zit zo voor de 19de keer in de kwartfinales van de Champions League, een record.
Over de wedstrijd zelf kunnen we best kort zijn. Lazio had na de 4-1 pandoering in de heenmatch een groot mirakel nodig om nog door te stoten naar de beste acht. In de return in München deed Bayern het soberder. Het werd 2-1 na goals van Robert Lewandowski, Eric Maxim-Choupo-Moting en een eerredder van Marco Parolo.

Bayern zit zo straks andermaal in de kwartfinales van de Champions League, voor de negentiende keer al. Sinds het ontstaan van de Champions League in het seizoen 1992-1993 is Bayern München hiermee een van de meest succesvolle deelnemers. Ze doen met hun 19de deelname eentje beter nu dan FC Barcelona.

Bayern won de Champions League in 2001, 2013 en vorig jaar. Het speelde ook drie keer de finale (1999, 2010 en 2012). Zes keer werd de halve finale het eindstation (1995, 2000, 2014, 2015, 2016 en 2018), zes maal de kwartfinales (1998, 2002, 2005, 2007, 2009 en 2017).

Niet te stoppen onder Flick

En zo blijft Bayern onder Hansi Flick als coach perfect ronddraaien. Sinds hij het roer overnam in november 2019 verloor Bayern nog niet in de Champions League. Zo zit de Beierse topclub momenteel aan 15 zeges in 16 Europese wedstrijden. Enkel Atlético Madrid wist Bayern één keer op een gelijkspel te houden.

Op minder dan anderhalf jaar tijd heeft Flick maar liefst zes prijzen in de wacht gesleept. Zijn voorgangers Carlo Ancelotti, Jupp Heynckes en Niko Kovac komen in de verste verte niet aan de prijzenkast van Flick. Met nog een contract lopende tot juni 2023 zou je denken dat Flick de juiste man op de juiste plaats is, maar niets lijkt minder waar te zijn.

Vertrek naar de Mannschaft?

Want weldra komt er een plekje vrij aan het hoofd van de Duitse nationale ploeg. Bondscoach Joachim Löw, die 15 jaar lang aan het roer stond van de Mannschaft, liet namelijk weten dat hij een stap opzij zet na het aankomende EK. Flick zelf fungeerde acht jaar lang als T2 onder Löw. Hij won mede het WK van 2014 met Duitsland. Vele ogen zijn nu op Flick gericht om bondscoach te worden, terwijl ook de naam van Jürgen Klopp valt.

Dat de naam van Flick wordt genoemd, is niet onlogisch gezien zijn situatie bij de club. Want ondanks de goede prestaties op het veld borrelde het de voorbije periode in de Beierse vulkaan. Spanningen tussen coach Hansi Flick en technisch directeur Hasan Salihamidzic kwamen namelijk aan het licht. Flick liet zich gefrustreerd uit over het transferbeleid van Salihamidzic.

Maar de brokken zouden intussen gelijmd zijn, als we Flick mogen geloven. “We hebben elkaar opgezocht en we hebben de problemen de wereld uit geholpen, precies zoals de club het wilde”, zei de trainer na de 2-1 zege tegen Lazio. “Het was een kort gesprek”, voegde hij er nog aan toe. Ondertussen blijven Flick en Bayern op koers om de dubbel te pakken. Zo kan de Rekordmeister nog kampioen worden en de Champions League winnen.

Volg de kwartfinales van de UEFA Champions League dankzij de Proximus Sports-zenders, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!