Een heerlijke kanonskogel van Kevin De Bruyne. Meer had Manchester City niet nodig om de kwalificatie richting de kwartfinales van de Champions League veilig te stellen tegen het Duitse Borussia Mönchengladbach.
Al in de heenwedstrijd pakte City een grote optie richting de kwartfinales door Gladbach met 2-0 te kloppen. Als er nog enige Duitse hoop was, werd die in de terugmatch gisteren al snel de kop ingedrukt door Kevin De Bruyne. Dankzij een snoeiharde trap tegen de onderkant van de lat zette de Rode Duivel, die tevens aanvoerder was voor City, zijn team al op rozen na amper twaalf minuten voetballen. De Belg ramde de bal van een meter of 20 met zijn 'mindere' linkerbeen in de kruising.

Amper acht minuten later diepte Ilkay Gündogan de score nog uit tot 2-0, waardoor de wedstrijd al na amper 20 minuten gespeeld was. De dertigjarige Gündogan, die tot dit seizoen nooit vaker dan zes keer had gescoord in één jaargang, maakte al zijn vijftiende treffer in alle competities.

City werkte nadien de partij af in spaarmodus. De Bruyne kreeg na afloop de trofee van man van de match.

Quadruple in het vizier?

Manchester City hoopt dit seizoen eindelijk voor het eerst de Champions League te winnen. De ploeg van trainer Pep Guardiola strandde de afgelopen drie seizoenen in de kwartfinales. De  voortekenen zijn alvast zeer gunstig voor de Citizens. In de eigen competitie lijkt de titel nu al City niet meer te ontglippen, waardoor de focus op de Champions League kan liggen.

Eén oud record werd alvast geëvenaard gisterenavond. Manchester City incasseerde in zijn eerste acht duels in de Champions League slechts één tegentreffer, net zo weinig als het Ajax Amsterdam in de eerste acht duels van de jaargang 1995/96. Alleen Luis Díaz van FC Porto scoorde deze Champions League-jaargang tegen de formatie van Pep Guardiola, direct tijdens de eerste speeldag.

De sterke defensie is een van de redenen dat Manchester City nog altijd mag dromen van de quadruple, vier prijzen in het voorjaar. Want City is ook nog actief in de FA Cup én de League Cup.

De loting voor de kwartfinales van de Champions League is aanstaande vrijdag. Naast City wisten ook Real Madrid, Liverpool, PSG, Dortmund en Porto zich reeds te plaatsen voor de kwartfinales. Vanavond wordt de laatste duels in de 1/8e finales afgewerkt. Bayern ontvangt Lazio, terwijl Atlético Madrid richting Chelsea trekt.

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen op de Proximus Sports-kanalen, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!