Loodst sterkhouder Vladimir Mihailovic Okapi naar nieuwe winst tegen de Bears?

Basketbal | Vladimir Mihailovic kroonde zich de afgelopen maanden tot de onbetwiste patron bij Okapi Aalstar. De Montenegrijn was meermaals de uitblinker, onder meer tegen Bergen in de kwartfinales van de beker van België en vorige week nog tegen landskampioen Oostende. Kan hij deze vrijdag ook zijn duivels ontbinden tegen Leuven?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vorige maand werd Okapi Aalstar in de halve finales van de beker van België nog uitgeschakeld door landskampioen Oostende, nadat het in Oostende een zware nederlaag had geleden. In de bloedstollende kwartfinales tegen Bergen zette Aalst nog een scheve situatie recht onder leiding van een weergaloze Vladimir Mihailovic, maar de Montenegrijn kon zijn duivels niet ontbinden tegen de oppermachtige landskampioen in de halve finales.
 
Vorige week pakten de Aalstenaars hun revanche: in de slotminuut zette Aalst een 66-68-achterstand nog om in een stuntzege dankzij een driepunter van Mihajlovic en vrije worpen van Geukens en Vujosevic. Belgian Lion Pierre-Antoine Gillet miste voor Oostende een driepunter om verlengingen af te dwingen: eindstand 71-68. Met 20 punten was Mihailovic alweer de held bij Okapi.
 
Ook tegen de Antwerp Giants, op 7 maart, was Mihailovic de uitblinker met 40 punten. Toch kon hij een 95-111 thuisnederlaag niet vermijden. De Amerikaanse guard Sterling Gibbs leidde met 30 punten (6 op 7 driepunters) en 6 assists de Giants naar de spectaculaire winst.
 
MVP van de competitie?
 
Okapi en revanches: het is een trend dit seizoen in de EuroMillions League. Op 12 februari gingen de Aalstenaars onderuit tegen Limburg United, op Valentijnsdag nam Okapi op klinkende wijze wraak voor die nederlaag in Hasselt. Een panne van het scorebord kon de carnavalspret niet verstoren. Alweer schitterde Mihailovic, met 29 punten, 3 rebounds en 3 steals, terwijl hij liefst 11 keer foutief werd afgestopt.
 
“We mogen ons de handjes kussen dat Vlado voor twee jaar tekende", verklaarde T2 Kevin Verhulst achteraf in Het Nieuwsblad. "Zowel op als naast het terrein is hij een superprof. Zijn zoontje Matia gaat in Aalst naar school en praat intussen al uitstekend Nederlands. Dat speelt ongetwijfeld een rol bij de beslissing van Vlado en zijn vrouw om voor twee jaar te tekenen. Mihailovic is met zijn formidabele statistieken goed op weg om de MVP van onze competitie te worden."
 
De campagne 20-21 startte met twee poules van vijf. Daarna worden de punten meegenomen en volgt een volledige speelronde. De apotheose bestaat uit play-offs met acht. De tweede apotheose is de bekerfinale in Vorst Nationaal, deze zondag. Okapi Aalst werd voor de start van dit seizoen beschouwd als één van de outsiders voor de titel. In de stand staan de Ajuinen momenteel op een zevende plaats met zestien punten, Leuven staat op de voorlaatste plaats met één puntje minder.
 
Volg Okapi Aalst-Leuven Bears op vrijdag 19 maart vanaf 20u15 live op Proximus Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top