Na een BO5 die vijf rondes lang duurde, haalde titelverdediger Sector One het gisterenavond van ION SQUAD in de halve finale van de Belgian League Spring Split 2021. De vossen vervoegen zo het ongeslagen KVM Esports in de grote finale, die via livestream kan volgen op Pickx.be en Pickx Live op maandag 22 maart!

 

De wedstrijd van gisterenavond tussen Sector One, de regerende kampioen van onze nationale competitie, en ION SQUAD, het team dat waarschijnlijk het meest heeft verrast tijdens deze voorjaarssegment, was zonder twijfel de spannendste wedstrijd van de play-offs. De wedstrijd had heel wat tijd nodig om in een beslissende plooi te vallen, waardoor we de eerste BO5 van de play-offs kregen die helemaal tot het einde ging.

De wedstrijd begon goed voor Sector One, dat dankzij een zeer solide collectief er beetje bij beetje in slaagde een sneeuwbaleffect te creëren en een meer dan overtuigende voorsprong kon nemen. We noteerden trouwens de eerste pick van Gangplank door Zhergoth dit seizoen, een kampioen die hij perfect beheerst en goed gebruikte voor zijn team. ION SQUAD verloor game 1, maar wat verrassend was in deze eerste wedstrijd, was de kwetsbaarheid van een team dat tot dan toe zeer agressief was geweest.

De start met een nederlaag liet een bittere smaak na in de mond van de ION SQUAD, dat van plan was de rollen om te draaien in het tweede duel. Ondanks de topprestatie van Forsaken, de support van Sector One, konden de vossen de map niet naar hun hand zetten. Dat Marrow Ooze volledig ontketend was, kon daar ook wel voor iets tussen zitten. Met zijn Zoe kon de Servische midlaner van ION SQUAD heel wat damage aanrichten, en dat deed hij ook! Geholpen door Phoenix, die met Nocturne als pick zijn spelstijl kon opleggen, leidde Marrow Ooze zijn team naar de overwinning om de stand gelijk te trekken.

ION SQUAD was niet van plan om het daarbij te laten, maar had wel meer moeite in deze derde ronde. Beide teams, die tijdens de eerste twee wedstrijden elkaar wat hadden afgetast, speelden rustiger, meer bewust van wat er in deze BO5 op het spel stond. Het is rond minuut 20 dat het duel vrij spel kreeg, na de capture van Baron Nashor door ION SQUAD. Sector One kwam onder druk te staan, was niet in staat om terug te komen en verloor voor de tweede keer. Matchpoint voor ION SQUAD.

De vierde wedstrijd kondigde zich aan als een kraker. Sector One mocht absoluut niet verliezen, ION SQUAD kon zich kwalificeren voor de grote finale. En de grote strijd kregen we ook! Het sleutelwoord? Fights. Of het nu op de toplane of op de botlane was, de spelers geven alles wat ze nog in zich hadden, naar het beeld van de prachtige 1v1 die op de top gewonnen werd door Zhergoth. Uiteindelijk haalde Sector One het punt binnen, tot grote vreugde van de fans. We kregen een vijfde game.

Sector One en ION SQUAD stonden dus voor de vijfde keer tegenover elkaar. Beide partijen speelden op safe: bij ION SQUAD speelde Phoenix met Jayce, een kampioen waarmee hij zich meer dan bewezen heeft. Sector One zette in op de late game met Night en zijn Viktor, een pick die velen vrezen zodra hij goed uitgerust is. Maar de echte revelatie van dit vijfde spel was de ADC van de vossen. Mytheos, vrij discreet in de hele BO5, maakte zich los en gaf ons een geweldig schouwspel. Met zijn prestatie trok hij de overwinning over de streep voor Sector One, dat de hele wedstrijd had gedomineerd.

Sector One zal het dus opnemen tegen KVM Esports in de grote finale van de Spring Split 2021. De grootste fans van de Belgian League zullen het al gemerkt hebben, de finale wordt een heruitgave van de grote finale van de Country Finals van het seizoen 2020. Die wedstrijd werd gewonnen door de vossen.

Maar opgelet, sindsdien is er heel wat veranderd. Afgezien van alle wijzigingen binnen de teams, zitten beide ploegen in een andere flow in vergelijking met vorig jaar. Sector One heeft, na een aantal seizoenen de heerser te zijn geweest, moeilijke tijden gekend in dit segment. Het team laat echter wel al enkele weken een opmerkelijke progressie optekenen.

KVM, daarentegen, is nog steeds ongeslagen en beefde niet in zijn laatste wedstrijd tegen de vossen. We kijken dan ook heel hard uit naar de wedstrijd om te ontdekken wie onze Belgische League of Legends-kampioen in dit voorjaar van 2021 wordt!

Natuurlijk zal je de finale kunnen volgen op Pickx.be, net als op Pickx Live!