Een blik achter de schermen met 'Flikken BXL'

Heb jij altijd al willen weten hoe het er aan toegaat in het grootste politiekorps van ons land? Speculeren hoeft niet meer, want vanaf vanavond zendt VTM ‘Flikken BXL’ uit. Reportagemaker Karel Lattrez gaat op pad met de Brusselse politie, vijf jaar na de aanslagen in de hoofdstad.

Voor straffe televisie moet je dit voorjaar bij VTM zijn, want daar maakt reportagemaker Karel Lattrez een boeiend programma over hoe het er echt aan toegaat in politiezone Brussel-Hoofdstad Elsene. Het is de grootste en meteen ook de meest controversiële politiezone van België. Elke dag noteren de interventie- en rechercheteams zo’n 750 interventies in de verschillende wijken.
 
Het is een job die niet zonder gevaar is, dat benadrukt korpschef Michel Goovaerts. “Elke dag opnieuw raakt één van mijn mensen gewond tijdens een interventie. Dat kunnen we niet aanvaarden. Er is een trend van police-bashing en ik denk niet dat die trend zomaar gaat liggen.”

Corona en criminaliteit
 
Tijdens de opnames lag er een nog grotere druk op de Brusselse politie, omwille van de coronamaatregelen. Het feit dat de politie erop moet letten dat deze regels nageleefd worden, maakt de job nog moeilijker. Voor Karel Lattrez waren die maatregelgen en de hoge criminaliteit in Brussel belangrijke redenen om net nu deze reportage te maken. “Haast elke dag haalt de Brusselse politie het nieuws. Omdat agenten worden aangevallen, omdat betogingen uit de hand lopen of omdat er kritiek is op het optreden van de politie zelf.”
 
Op deze manier wil de televisiemaker aantonen dat dit ook maar mensen zijn die hun job willen doen, in een stad die door een hoge dosis criminaliteit in een greep wordt gehouden.
 
Bekijk ‘Flikken BXL’ vanaf donderdag 18 maart om 22u op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 
 
 

Films

Bekijk alles
Top