Het moeizame parcours van Emmanuel Dennis in de Bundesliga

Bundesliga | Emmanuel Dennis, die op een zijspoor beland was bij Club Brugge, werd tot het einde van dit seizoen verhuurd aan Keulen, in de Bundesliga. De Nigeriaanse aanvaller ondervindt enige moeite om zich ginds in de ploeg te werken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Philippe Clement wou van zijn probleemkind af. Dennis vertoonde gedragsproblemen, en werd daarom eind januari bij Keulen gestald. Blauw-zwart hoopte wellicht dat de fameuze Duitse gründlichkeit zijn aanvaller goed zou doen, wiens kanon tot dan toe stil gebleven was in de competitie.
 
De Nigeriaan heeft bij Keulen zijn oude niveau echter nog niet terugvonden. Vorig jaar trof hij 9 keer raak in 33 wedstrijden. In Keulen is Dennis minder trefzeker. Hij scoorde in de beker, maar in de competitie wil het maar niet lukken.
 
Steeds minder speelminuten
 
Bij zijn aankomst in Keulen kreeg Emmanuel Dennis meteen een titularisplaats in de Duitse aanvalshoede. De coach gooide zijn nieuwe rekruut meteen in de strijd, met de gedachte dat die zich meteen zou kunnen aanpassen aan zijn spelsysteem.
 
In zijn debuutmatch kan Dennis niet scoren, maar wel in de volgende: een bekerwedstrijd tegen Regensburg. In de 22ste minuut maakte hij de 2-0… Maar de tweedeklasser knokte zich terug in de match en versloeg Keulen alsnog in de strafschoppenreeks.
 
Dennis bleef het vertrouwen van Markus Gisdol behouden. Althans, voor de daaropvolgende vier matchen. Hij was nog titularis tegen Mönchengladbach, Frankfurt, Stuttgart en Bayern, maar slaagde er niet in om het verschil te maken voor zijn team. Het ging van kwaad naar erger: tegen München moest hij zijn plaats afstaan aan de rust. Tegen Werder en vorige week tegen Union Berlin was Dennis geen titularis meer. Zijn assist tegen Werder volstond niet voor een nieuwe basisplaats in het elftal.
 
Problematisch gedrag
 
Net als in Brugge zou het gedrag van de speler in vraag worden gesteld. Enkele dagen voor de afreis naar München (5-1 nederlaag), stoorde Markus Gisdol zich aan de lichaamstaal van zijn aanvaller. “Dit helpt de ploeg niet vooruit”, gaf hij aan in de pers. “We moeten erover praten. We moeten de rangen sluiten om hier uit te komen.” 
 
De coach van Keulen verklaarde nog dat niets verloren was en dat Dennis effectief iets zou kunnen bijdragen aan de ploeg, mits hij zijn gedrag aanpaste. Drie weken later lijkt de speler de boodschap van zijn coach niet goed begrepen te hebben. Ook in Brugge verliezen ze hoogstwaarschijnlijk stilaan het vertrouwen in Dennis, die maar niet lijkt te beseffen welke kansen hij aangereikt krijgt…
 
Volg alles van de Bundesliga, en dus ook Keulen – Dortmund deze zaterdag om 15u30, op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Vrijdag 19 maart:
Bielefeld - Leipzig: vanaf 20u30 op Eleven Sports 1
 
Zaterdag 20 maart:
Bayern München - Stuttgart: vanaf 15u30 op Eleven Sports 2
FC Köln - Dortmund: vanaf 15u30 op Eleven Sports 3

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top