Ons Elftal van de Week

Sport | We hebben een kampioen! Union Saint-Gilloise rondde een indrukwekkend seizoen af en mag zich opmaken voor een terugkeer naar het hoogste niveau.

Lierse snakt naar een overwinning, maar kreeg die vrijdag niet. De Pallieters hebben na het 3-0-verlies bij Deinze al tien matchen niet meer gewonnen. En daarvoor mogen ze vooral boos zijn op Challouk, met twee doelpunten had hij een groot aandeel in de goede prestatie van Deinze. De 25-jarige aanvaller kopte met zijn 1,73 m de 1-0 binnen en een kwartier voor tijd maakte hij de beslissende 3-0 met een mooie krul in de verste hoek. Tussendoor scoorde ook Mertens nog met een schot uit de draai. Dankzij de verdiende overwinning springt Deinze over RWDM naar de vijfde plaats.

Alle ogen waren zaterdag op Union Saint-Gilloise gericht want de elfvoudige landskampioen promoveerde na bijna een halve eeuw afwezigheid opnieuw naar het hoogste niveau. Maar het was spannend tot op het allerlaatste moment, want RWDM gaf zich niet zomaar gewonnen. Union kwam na zestien minuten op voorsprong nadat doelman Sadin een hoge bal slecht wegwerkte, Undav pikte op en trapte zijn vijftiende van het seizoen binnen. Grote vreugde bij de thuisploeg al was het van korte duur, want een minuut later stond het alweer gelijk na een knappe combinatie die door Lavie werd afgewerkt. Na het halfuur was het opnieuw feest bij Union, François verschalkte Sadin met rake kopbal. Het was nog maar het eerste doelpunt van het seizoen van de rechterwingback, maar wel een doelpunt dat Union kampioen maakte!

Geen enkele ploeg speelt meer gelijk dan Westerlo, na twee opeenvolgende gelijkspelen hadden de Kemphanen dus graag nog eens gewonnen, maar dat was buiten Lommel gerekend. Westerlo had nochtans enkele goede kansen in het begin van de wedstrijd, maar Abrahams kon tot driemaal toe niet scoren in het openingskwartier. Aan de andere kant ging Lommel ook kwistig om met zijn kansen, tot in minuut 84. Lommelse smaakmaker Moreno kapte zich vrij in de zestien en schoot de beslissende treffer tegen de touwen. Dankzij de drie punten springen de Limburgers nu over Westerlo naar de derde plaats.

Ook Seraing had zondag bijzonder veel kansen nodig om tot scoren te komen. Op bezoek bij Club NXT stapelden de Luikenaars de kansen op, maar het was meer dan een uur wachten op de openingstreffer. Bernier brak de ban met een rake plaatsbal vanop de zestienmeterlijn. De Cuyper kreeg even later een goede kans op de gelijkmaker maar hij schoot net naast. In het slot leek Seraing zijn voorsprong nog te verdubbelen maar doelman Vroman redde de elfmeter van N’Diaye. Seraing blijft tweede in het klassement.