Europa maakt zich op voor WK-kwalificaties 2022 met Frankrijk, Spanje, Italië als blikvangers

WK 2022 | Deze woensdag bekampen diverse Europese naties elkaar tijdens de kwalificaties van het WK 2022. Frankrijk verdedigt zijn titel die het land in Rusland veroverd heeft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Welk land kroont zich tot wereldkampioen in december 2022 in Doha, Qatar? Een moeilijke vraag, vermits nog niet bekend is welke landen zullen deelnemen aan de hoogmis van het mondiale voetbal. Aan Europese zijde gaan de kwalificaties nu pas van start.
 
Frankrijk, de huidige wereldkampioen, start zijn kwalificatietoernooi woensdag (20u45) tegen Oekraïne, een elftal die de Fransen goed kennen, aangezien de twee elkaar al partij gaven in 2013 in de barrages van het WK 2014. Frankrijk en Oekraïne zijn de twee favorieten in groep D.
 
Kraker in groep G
 
Onder de vele wedstrijden die op deze eerste speeldag geprogrammeerd staan, kunnen we ook Turkije – Nederland uitlichten, woensdag om 18u. Het is een duel der favorieten in groep G. Beide landen slaagden er niet in om zich te kwalificeren voor het WK in Rusland. De Turken hebben zelfs sinds 2002 niet meer deelgenomen aan een WK!
 
Zuid-Europa treedt donderdag aan
 
Ook Spanje start de kwalificaties donderdag. La Roja kijkt Griekenland in de ogen in eigen huis (20u45). De Spanjaarden zouden geen moeite moeten hebben met het andere mediterraanse land om al een kloofje te slaan in groep B.
 
In groep C is het uitkijken naar Italië. La Squadra Azzura miste het jongste WK, en dus is er druk op de ketel. Om de kwalificaties van de revanche in te zetten, ontvangen de Italianen Noord-Ierland. Een clash der stijlen die ongetwijfeld de moeite waard zal zijn (20u45).
 
Portugal en Engeland met makkelijke klus
 
In de andere wedstrijden van de eerste speeldag in de kwalificaties valt ons oog nog op Portugal, die op papier een makkelijke tegenstander voorgeschoteld krijgt met Azerbeidzjan (woensdag 20u45). Kinderspel voor Ronaldo en zijn maatjes.
 
Idem voor Engeland, dat thuis tegen San Marino aantreedt (donderdag 20u45). Ook op donderdag staan de wedstrijden Liechtenstein – Armenië en Andorra – Albanië gepland.
 
Eerste speeldag
 
Woensdag 24 maart
Turkije – Nederland: vanaf 17u50 op Eleven Sports 1
Frankrijk – Oekraïne: vanaf 20u35 op Eleven Sports 1
 
Donderdag 25 maart
Spanje – Griekenland: vanaf 20u35 op Eleven Sports 1
Italië – Noord-Ierland: vanaf 20u35 op Eleven Sports 2
Zweden - Georgië: vanaf 20u35 op Eleven Sports 3

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top