NumberOne CS:GO: Ambush Esport zorgt voor dé verrassing en haalt stage 1 binnen

Nieuws |

In het eerste trimester van 2021 konden we opnieuw genieten van Counter Strike: Global Offensive NumberOne! Na een succesvol eerste jaar, kloppen nu nieuwe ploegen aan de poort om de top te bereiken.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

De lange weg naar de jaarlijkse titel en de prijzenpot van 20 000 euro is begonnen en kent ook al een eerste winnaar. Nog eens even herhalen: meerdere Europese subtoppers nemen het tegen elkaar op in vier stages van NumberOne om uit te maken wie de acht finalisten worden en mogen deelnemen aan het main event!

Dit weekend stond de finale van de eerste stage op het programma voor het CS:GO-circuit. Terwijl webSPELL (7e) en GenOne (8e) doorgestuurd werden naar de challenger stage (D2), mochten zes andere teams deelnemen aan de play-offs: Club Brugge eSports (6de), Ambush Esport (5de), The Dice (4de), Clutch Rayn Esport (3de), GROND (2de) en Project X (1ste).

Op voorhand hadden we Project X aangeduid als topfavoriet, na de straffe prestaties in de groepsfase met maar één nederlaag op de teller. Toch ontploften enkele andere spelers in de eindspurt!

Om te beginnen stonden de lager gerangschikte teams tegenover elkaar in de kwartfinales. Club Brugge versloeg Cluth Rayn met 1-2 en The Dice liet zich verrassen door Ambush Esport. Het best-of-3-format schudde de kaarten duidelijk door elkaar voor de ploegen die het zo moeilijk hadden in de BO1-groepsfase.

De tijd was aangebroken voor de halve finales en daarin werd de ploeg uit Brugge weggespeeld door GROND (16-10 et 16-9). De spelers van Ambush hadden dan weer moed geput en haalden stevig uit tegen de nummer één, Project X. Door een 16-10 op Inferno en een 16-12 op Nuke was het team van wasiNk de betere en stonden ze plots in de finale tegen GROND. Maar eerst nog een weetje om de straffe prestatie van Ambush duidelijk te maken. Project X stond namelijk 13-3 voor op de laatste map, maar toch kon Ambush het tij nog keren en de zege binnenhalen.

De finale, ook een BO3, werd een ware thriller. De vicekampioen van de groepsfase begon als een wervelwind op Duke en was de duidelijke winnaar met 16-6. Het sprookje van de challengers leek dus te gaan stranden op het tweede schavot, maar dat was buiten het karakter van Ambush gerekend. Ze wonnen na een felbevochten strijd, met 12-16 op Inferno, de tweede map. De titel bleef dus nog steeds mogelijk. Alles werd beslist op de derde map, een zo mogelijk nog spannendere strijd! Met 13-16 haalden de spelers van Ambush de eindzege binnen. Tegen alle verwachtingen in en vooral na een zinderende finale.

De nieuwe kampioen maakt nu meteen ook kans op het main event met 170 punten in het algemeen klassement en neemt meteen ook de mooie prijzenpot van €2500 mee naar huis. GROND (de nummer 2) krijgt €1500 en 145 punten en Project X (3e) moet tevreden zijn met €1000 en 133 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top