R6S Benelux League: dit zijn de vier winnaars van de open qualifiers

Nieuws |

Afgelopen week stond in het teken van de terugkeer van de Benelux League op Rainbow Six Siege! Het kampioenschap begon met twee open kwalificatiefases.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

8-9 en 11-12 maart, dat waren de vier dagen waar fans van Ubisoft’s FPS naar uitkeken. En logisch, want ze markeerden de terugkeer van het regionale kampioenschap in het internationale circuit dat naar Europa en het professionele niveau leidt! De weg begon met open qualifiers voor de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse teams. De meerderheid tenminste, want de regel is dat een team dat wil deelnemen minstens drie spelers uit de Benelux moet tellen (of twee onder bepaalde voorwaarden). In ieder geval stonden bijna 30 teams aan de start om een van de vier beschikbare tickets voor de closed qualifiers te pakken.

De eerste kwalificatie (8-9 maart), georganiseerd in een dubbele eliminatieboom met BO1-wedstrijden, zag voornamelijk drie teams, samengesteld uit bekende spelers, strijden om de uiteindelijke kwalificatie. A Lawmen Wire, geleid door Kwekko en MVP van seizoen 5 Duco, bevestigde zijn status als favoriet door op de eerste dag vier keer op rij te winnen. Die prestatie leverde het team het eerste ticket van de week op.

De dag nadien trok een Belgisch team, dat in de derde ronde naar de loser bracket was gezakt, aan het langste eind. Activit-E (aVe) versloeg Red Falcons en Throw Heroes en nam wraak tegen Jaegers Esports. Met 2-7 verslagen de dag ervoor, won het team onder leiding van Youri, ook aanwezig in seizoen 5, met 7-4 en veroverde het zo het tweede ticket! Kleine verrassing nadien met de finale voor de seed, die ook in het voordeel van aVe uitdraaide op Clubhouse (7-5).

Er bleef nog één kans over voor de andere teams om zich te herpakken (11-12 maart). Jaegers Esports, dat één overwinning tekortkwam om zich te kwalificeren, behoorde opnieuw tot de favorieten. Maar ook Trow Heroes en Passion. Deze laatste fase van de open qualifiers gaf ons veel verrassingen.

De Jaegers-spelers begonnen sterk en stuurden Passion naar de loser bracket met een score van 7-3. Maar vervolgens ging het mis. Na de 7-5-nederlaag tegen Throw Heroes en de degradatie naar de loser bracket, moesten de teamgenoten van Shakuur een bittere pil slikken. Een dramatische nederlaag tegen Passion (1-7) maakte van hun Benelux League-droom een nachtmerrie. De winnaars, vol vertrouwen, wonnen intussen opnieuw van Red Falcons (7-2) en veroverden verrassend het laatste play-offticket van de kwalificatiefase.

Het enige wat ons nog restte, was de grote finale tussen de twee gekwalificeerde teams om de seeding te bepalen. We kregen een wedstrijd vol wendingen, aanvankelijk gedomineerd door Passion met 2-6, dat dus één punt verwijderd was van de overwinning. Maar Throw Heroes schoot wakker en begon aan een ongelooflijke comeback om uiteindelijk met 6-8 te winnen.

Na vier kwalificatiedagen zijn Activit-E, A Lawmen Wire, Throw Heroes en Passion de vier grote winnaars die het zullen mogen opnemen tegen de vier teams die voor de play-offs zijn uitgenodigd. Deze laatste fase begint op 17 maart en zal bepalen welke zes teams toegang krijgen tot de groepsfase van de Benelux League en de bijbehorende prijzenpot van 15.000 euro.

Copyright afbeelding: Rainbow Six Benelux League

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top