Roeselare hoopt Haasrode Leuven op eigen veld te kloppen

Sport |
Knack Roeselare zal op zaterdag om 19.30 uur aantreden op het veld van Haasrode Leuven voor de zesde en laatste dag van de Champions Final Four, de play-offs om de titel in de EuroMillions Volley League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door afgelopen zaterdag Maaseik met 3-0 te verslaan, heeft Roeselare voor zichzelf een mooie plaats kunnen veroveren in de race om de titel in de EuroMillions Volley League. De West-Vlamingen verzekerden zich bijna van de eerste plaats in de Champions Final Four en hebben tegelijkertijd een thuisvoordeel in de finale. Als ze een eerste plaats veilig willen stellen, zullen ze dit weekend rode lantaarn Haasrode Leuven moeten verslaan.
 
Maaseik in het nauw
 
Voor de start van de zesde en laatste dag van de Final Four heeft Roeselare 13 punten verzameld, 2 meer dan Maaseik, dat moet hopen op een wonder om aan de leiding te eindigen. Daarvoor zou de West-Vlaamse ploeg met 3-1 of 3-0 moeten verliezen van een Leuvense ploeg die nochtans 6 wedstrijden geen overwinning heeft behaald. Tegelijkertijd mogen de Limburgers thuis natuurlijk ook niet verliezen van Menen, dat vorige week zijn tweede succes optekende in de play-offs.
 
Net als in de reguliere fase zou Roeselare dan ook meer dan waarschijnlijk als eerste moeten eindigen in het klassement. De teamgenoten van Andreas Dimitrios Fragkos weten echter dat het moeilijkste deel nog moet komen in een finale die zal worden gespeeld in de beste van 5 rondes tussen de eerste 2 van de play-offs. Om alle kansen aan hun kant te zetten, zal Roeselare de klus deze zaterdag dan ook willen afmaken bij Haasrode Leuven om het thuisvoordeel te hebben bij het ingaan van de sleutelfase van het seizoen.
 
Volg de wedstrijd tussen Haasrode Leuven en Knack Roeselare zaterdag om 19.30 uur, live op Pickx Live, Proximus Sports (beschikbaar voor All Sports-abonnees) of via de livestream op Pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top