België begint aan parcours richting WK 2022

WK 2022 | Vier maanden na het einde van de groepsmatchen van de Nations League maken de Rode Duivels zich op voor de kwalificaties voor het WK 2022. Wales is de eerste tussenstop op de weg in deze kwalificiatiereeks, waar acht matchen worden afgewerkt. Wales is een tegenstander die we goed kennen in België.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Doordat de Belgen zich wisten te plaatsen voor de finaleronde van de Nations League, zit België in een groep met vijf ploegen met het oog op kwalificatie voor het WK 2022 dat in Qatar zal doorgaan. Naast de Rode Duivels vervolledigen Wit-Rusland, Estland, Tsjechië en Wales deze niet al te sterke groep.

Met uitzondering van Wit-Rusland zijn de landen van Groep E de Rode Duivels redelijk bekend. Het is tegen Wales dat België op 24 maart aan zijn kwalificaties begint. Dat is een tegenstander die de Belgen de afgelopen jaren vaak zijn tegengekomen. Dat was vaak met geluk, soms met ongeluk.

Derde keer in tien jaar

België begint eraan te wennen om in de kwalificaties tegen Wales te spelen. De twee landen troffen elkaar tijdens de kwalificatiematchen voor Euro 1992 en het WK 1994 en 1998. Van de 6 confrontaties wonnen de Rode Duivels er drie, deelden ze één keer de punten en werd er twee keer verloren.

De afgelopen jaren troffen ze elkaar nog vaker: voor het WK 2014, Euro 2016 en nu voor het WK 2022. Voor de Wereldbeker van Brazilië in 2014 won België de heenwedstrijd en pakte het een punt in Wales. Voor het EK van 2016 pakte Wales 4 op 6. Maar de wedstrijd die iedereen zich herinnert, is die beruchte kwartfinale van Euro 2016 in Lille. België was de grote favoriet en droomde al van de halve finales. Wales won echter met 3-1, ook al scoorde Radja Nainggolan de openingsgoal.

Een relatief zwakke groep

Voor deze kwalificaties moeten Roberto Martinez & co dus tegen hun zwarte beest aantreden, tegen wie ze op 24 maart in Brussel starten. Wales zal de zwaarste tegenstander in deze groep zijn, want op de FIFA-ranglijst staan zij het hoogst genoteerd. Wales staat op de 18de plaats, terwijl de Tsjechen slechts 42ste staan. Je moet nog dieper graven om een spoor van Wit-Rusland te vinden, amper 88ste. Estland staat ondertussen 108ste. We herinneren ons dat België tijdens de kwalificatie voor het WK 2016 hen zelfs met 8-1 verpletterde…

De partij tussen België en Wales wordt op woensdag 24 maart vanaf 20u25 uitgezonden op VTM.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top