Stil je honger naar concerten met deze beklijvende Netflix-muziekdocumentaires

Films | Streamingdienst Netflix heeft naast tal van beklijvende series en spannende films ook heel wat interessante documentaires op het menu. Vandaag selecteert Proximus Pickx de beste muziekdocumentaire om jouw honger naar concerten een beetje te stillen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Miss Americana

In deze documentaire van regisseur Lana Wilson krijgen we een blik achter de schermen van het leven van popsensatie Taylor Swift. We zien hoe de Amerikaanse zangeres omgaat met alle media-aandacht, zichzelf tot het uiterste pusht als artiest en haar hectische leven als popicoon combineert met vrienden en familie. De documentaire onthult bovendien enkele kwetsbare kanten van de zangeres: zo is ze zeer gevoelig voor kritiek en voelt ze zich niet altijd begrepen.
 

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese

De legendarische Amerikaanse regisseur Martin Scorsese stond ter ere van zijn maatje Bob Dylan met deze documentaire voor de derde keer achter de camera. Nadat hij eerder Dylan-documentaires 'The Last Waltz' (1978) en 'No Direction Home' (2005) regisseerde, was het in 2019 tijd voor een nieuwe poging. In ‘Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese’ neemt Scorsese de kijker mee naar de hoogdagen van Bob Dylans muzikale carrière. Scorsese doorspekte deze documentaire met archiefbeelden en compleet verzonnen alternatieve scènes. Hierdoor boet de documentaire in aan waarheidsgetrouwheid, maar krijgt het een flinke scheut Scorsesiaanse creativiteit mee wat fans van Bob Dylan enkel maar kunnen appreciëren. 
 

Bob Marley - ReMastered: Who Shot the Sheriff

Op 3 december 1976 ontsnapte de Jamaicaans reggae-artiest Bob Marley aan een moordaanslag. Enkele gewapende mannen drongen die dag zijn huis binnen en schoten met kogels in het rond. Gelukkig vielen er geen doden, al raakten Marleys vrouw, zijn manager en hijzelf gewond tijdens de aanslag. De boodschap van de gewapende overvallers was duidelijk: moei je niet in de Jamaicaanse politiek of er zwaait wat. Maar Bob Marley was niet onder de indruk en enkele dagen later stond de King Of Reggae op het podium van het Smile Jamaica Concert, een muzikale happening die de politieke spanningen in Jamaica moest helpen bedaren.
 

What We Started

Deze Amerikaanse documentaire neemt ons mee naar de beginjaren van elektronische dansmuziek, een genre dat mede populair werd gemaakt door dj's Carl Cox en Martin Garrix. Aan de hand van uitgebreide interviews met onder andere Moby, David Guetta, DJ Tiësto en Afrojack ontdekken we ook hoe EDM door de jaren heen geëvolueerd is van een kleine niche tot een heuse muzikale beweging. 

 

Travis Scott: Look Mom I Can Fly

In 2019 bracht Travis Scott, in samenwerking met Kylie Jenner en producer Angus Wall deze autobiografische documentaire uit op Netflix. In deze docu neemt de rapper ons mee naar de beginjaren van zijn prille muziekcarrière. We ontdekken op deze manier hoe hij zijn muzikale carrière begon op afgelegen parkeerterreinen, en hoe hij later hele concertpleinen deed vollopen met zijn muziek. Travis onthult bovendien waar en hoe hij is opgegroeid, alle obstakels die hij overwonnen heeft en welke ambities hij nog heeft in het leven. Net als zijn muziek, krijg je door deze documentaire gewoon zin om feest te vieren.

 


Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top