Everton wil het momentum van Manchester City doorbreken in de FA Cup

Sport | Maak plaats voor de kwartfinales in de FA Cup aanstaande zaterdag en zondag. Er staan twee geweldige matchen op het programma. Everton speelt gastheer voor Manchester City, terwijl het Belgisch getinte Leicester City Manchester United ontvangt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Everton blaast warm en koud in de Premier League. Nadat ze een goede reeks van drie opeenvolgende afwerkten, waaronder een eerste zege bij Liverpool in 22 jaar, verloren ze twee keer op rij. Daardoor komt een Europees ticket in het gedrang.

The Toffees dromen van een stunt

Ze zitten wel nog in het spoor van Tottenham en Liverpool en Everton wil graag dat Europees ticket behalen. De club jaagt er al drie jaar op. Maar er is nog een andere weg richting Europa. De FA Cup is immers een gouden kans om in Europa te spelen, aangezien de winnaar rechtstreeks doorgaat naar de groepsfase van de Europa League.

Ancelotti zal het wel zonder twee belangrijke pionnen moeten doen. Middenvelders Abdoulaye Doucouré en James Rodriguez ontbreken tegen Manchester City. Meer dan ooit zullen de Toffees rekenen op het duo Dominic Calvert-Lewin en Richarlison, die in de vorige ronde tegen Tottenham (5-4) de kwalificatie wisten af te dwingen.

Manchester City raast op zijn beurt door de Premier League en is nog steeds actief in vier competities. De Champions League is dit seizoen meer dan ooit het hoofddoel van de Citizens. Wat als Kevin de Bruyne & co het zaterdag wat licht opnemen tegen Everton?

Leicester City timmert aan weg richting de top

In de andere topper van de kwartfinales ontvangt Leicester City zondag Manchester United. Onder leiding van Brendan Rodgers beleven Youri Tielemans, Timothy Castagne en hun teamgenoten een ijzersterk seizoen in de Premier League. Ze staan derde, achter de troepen van Ole Gunnar Solskjær. De ploeg, zonder de bijna fitte Dennis Praet, speelt met enorm veel vertrouwen.

Ze werden uitgeschakeld in de achtste finales van de Europa League en daardoor zullen de Foxes hun uiterste best doen om alsnog een trofee te winnen. Vijf jaar geleden wonnen ze de Engelse landstitel. Afgelopen weekend hielden ze een goede generale repetitie tegen Sheffield United (5-0) in de competitie.

Manchester United tankte echter ook vertrouwen door twee keer op rij te winnen, waaronder een zege bij grote rivaal City. Bruno Fernandes & co zullen echter moeten opletten voor vermoeidheid want ze spelen drie dagen voordien ook nog de terugmatch in de Europa League, waar ze AC Milan bekampen.

Volg de clash tussen Everton en Manchester City op zaterdag 20 februari om 18u30 op Eleven Sports 1, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx.

Het programma van de kwartfinales van de FA Cup:

Zaterdag
Bournemouth - Southampton: vanaf 13u15 op Eleven Sports 1
Everton - Manchester City: vanaf 18u30 op Eleven Sports 1

Zondag
Chelsea - Sheffield United: vanaf 14u30 op Eleven Sports 2
Leicester City - Manchester United: vanaf 18u op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top