Dante Vanzeir kwam afgelopen weekend niet tot scoren toe en miste zo de kans om opnieuw afstand te nemen van de geelgeschorste Georges Mikautadze. Ondertussen knabbelde spitsbroeder Deniz Undav wel alweer wat af van zijn quasi onoverkomelijke achterstand waardoor er stilaan toch weer rekening gehouden moet worden met de sympathieke Duitser.
Met nog vijf matchen voor de boeg heeft Undav nog een achterstand van drie goals op Mikautadze terwijl ploegmaat Vanzeir vier goals voor ligt. Voorlopig is er dus nog geen vuiltje aan de lucht voor de top twee, maar Undav is wel dé man in vorm op het moment.

De Duitser scoorde maar liefst 6x in de laatste vier matchen en gaat dus met heel wat vertrouwen de laaste vijf competitieduels in. Als twee honden vechten om een been, dan loopt de derde ermee heen?

19 goals: Vanzeir (Union)
18 goals: Mikautadze (Seraing)
15 goals: Undav (Union)
11 goals: Cicek (Westerlo), Ugalde (Lommel)
10 goals: Mertens (Deinze)

In de strijd bij de assists en de clean sheets veranderde er bovenaan helemaal niets. Challouk (9 assists) heeft nog steeds zijn kloofje ten opzichte van Vanzeir, Nielsen en Brüls (7 assists) terwijl Moris nog steeds één clean sheet meer telt dan Özer (9 vs. 8).