Morgenavond (21u) wordt het laatste luik van de terugwedstrijden in de achtste finales van de Champions League op gang gefloten.
Real Madrid ontvangt dan Atalanta en Manchester City speelt gastheer voor Borussia Mönchengladbach. De twee thuisploegen staan al met één been in de kwartfinales, nadat ze hun heenwedstrijden drie weken geleden op verplaatsing hadden gewonnen. Real deed dat op een diefje met 0-1 op het veld van Atalanta, dat bijna de hele wedstrijd met een man minder stond na een vroege rode kaart voor Remo Freuler. Ferland Mendy trapte in het slot de Madrilenen naar de zege. De Koninklijke kan intussen opnieuw rekenen op Eden Hazard, die zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Elche na 74 minuten mocht invallen voor Vinicius. Het waren zijn eerste speelminuten sinds eind januari.

Voor City lijkt de terugwedstrijd helemaal een formaliteit te worden, na de 0-2 zege in de heenwedstrijd in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Kevin De Bruyne werd toen al gespaard en de verwachting is dan ook dat Pep Guardiola ook in de terugwedstrijd enkele spelers wat rust zal gunnen, met het oog op Premier League, FA Cup en League Cup. City is dit seizoen nog op alle fronten actief.

Woensdagavond (21u) moeten Yannick Carrasco en Atlético Madrid de scheve situatie proberen recht te trekken op bezoek bij Chelsea, nadat de heenwedstrijd in Boekarest met 0-1 werd verloren. Vraag is of dat zal lukken, want de laatste weken sputtert de Atlético-motor. Van hun laatste zeven wedstrijden konden ze er slechts twee winnen. In La Liga zien ze Real zo naderen tot op zes punten. Chelsea is onder Thomas Tuchel nog steeds ongeslagen en mikt op een eerste kwartfinale sinds 2014. Toen gingen ze er pas in de halve finales uit tegen Atlético.

Bayern München kan bijna niet meer naast een plaats bij de laatste acht grijpen, dankzij de 1-4 uitzege op bezoek bij Lazio in de heenwedstrijd. Bekerhouder Bayern maakte toen brandhout van de Italianen en liep vlak na rust al uit tot 0-4, Lazio werd nadien niets meer dan de eerredder gegund.

Eerder verzekerden Liverpool, PSG, Dortmund en Porto zich al van een stek in de kwartfinales. De acht gekwalificeerde teams gaan vrijdagmiddag de bokaal in voor de loting. De heenwedstrijden in de kwartfinales worden op 6 en 7 april gespeeld, de terugwedstrijden een week later. Bij de loting wordt meteen ook duidelijk wat de mogelijke halve finales zullen zijn, die eind april en begin mei afgewerkt worden. De finale wordt op 29 mei in het Atatürkstadion in Istanboel gespeeld.