De eerste ups en downs van 'Blind Getrouwd'

De jawoorden zijn gegeven, de huwelijksfeesten in beperkte kring zijn voorbij en de snoepreisjes onder de volle zon in Kreta lopen ook op een einde. Bij het ene koppel in ‘Blind Getrouwd’ loopt het al wat vlotter dan bij het andere. Proximus Pickx maakt even een stand van zaken op.

Hanne en Davy

Hanne en Davy waren de eersten die elkaar in dit zesde seizoen van ‘Blind Getrouwd’ aan het altaar mochten ontmoeten. Hij gaf meteen een ideale eerste indruk en pakte haar in met mooie woorden van Het Zesde Metaal, en zij voelde zich meteen ingepakt. Maar wanneer de tijd kwam voor de eerste kus, bood hij dan weer zijn wang aan.
 
Zo kende de start van hun relatie tot nu toe wel meer ups en downs. Na de eerste wat onwennige nacht begon een aanvankelijk wat onwennige reis naar het zonovergoten Kreta. Davy kwam traag op gang en omdat Hanne hem duidelijk wat aanspoorde, besefte hij dat hij uit zijn pijp moest komen. Toch bleven ze wat op afstand. Hanne had moeite met de lange stiltes die Davy liet, maar dan volgden ook de diepere gesprekken. Zo luchtte hij zijn hart over zijn stotterprobleem en bloeide ze open tijdens een kaartspel. Zo’n momenten hadden ze meer nodig, besloten ze. Het gaat de goede richting uit, hopelijk kunnen ze die koers aanhouden.
 
Candice en Marijn

Ook in de eerste aflevering werd het huwelijk tussen Candice en Marijn voltrokken. Hij, een stille, maar stijlvolle kerel en zij, een uitbundige knappe verschijning die hem wel eens uit zijn schulp zou kunnen trekken. De eerste indruk was er alvast “boenk op”, en ook daarna loopt het goed los.
 
Het kersverse koppel speelt en flirt in Kreta. Ze pakken elkaar al makkelijk eens vast en lijken constant in een euforische staat te verkeren. Zij is een flapuit, hij vindt dat charmant. De eerste vlinders komen opzetten en Marijn geeft toe dat Candice wel eens de vrouw zou kunnen zijn waar hij verliefd op wordt. Leuk, losjes en flirterig, dit lijkt een gedroomde start te zijn. Hopelijk lopen ze niet te hard van stapel…

Veerle en Sven

Voor de allereerste keer matchte ‘Blind Getrouwd’ met Veerle en Sven een 50+-koppel. Beiden hebben al wat watertjes doorzwommen en hebben dus ook al een rugzakje. En een handleiding, zegt Sven over zichzelf. De specialisten hopen dat Veerle Sven – die al eens “too much” kan zijn – wat in balans kan brengen. De dochters geven alvast hun fiat.
 
Maar in Kreta slaat de vonk niet over. Ze hebben het aangenaam samen (hij laat zijn creativiteit als fotograaf de volle loop), maar volgens Veerle is dat toch vooral als vrienden. Ze geeft aan dat ze ruimte wil en Sven wil dat haar geven, maar de man die zich met volle goesting wilde smijten in het experiment, heeft het duidelijk toch moeilijk met de meer afwachtende houding van Veerle. In een videogesprek naar zijn dochter, geeft hij aan dat het waarschijnlijk niets zal worden. En zoals we in vorige seizoenen leerden: die indruk is moeilijk weg te cijferen.

Nathalie en Dennis
 
Nathalie is een rijzige vrouw en heeft één grote wens: kunnen opkijken naar haar man, letterlijk dan. Ze heeft geluk, want basketballer Dennis steekt met zijn 1,95 meter wat boven haar uit. Een goede eerste indruk dus, al komt er meteen een domper op de feeststemming. Bompa Rots, de grootvader van Nathalie, wordt tijdens het feest onwel. Hij wordt afgevoerd met de ambulance en hoewel het feest verder wordt gezet, zitten de gedachten toch elders. Dennis kon wel meteen tonen dat hij ook bij moeilijke situaties aan de zijde van Nathalie weet te blijven.
 
In Kreta loopt het ook niet allemaal op rolletjes. Dennis probeert toenadering te zoeken, maar Nathalie blijft afstand bewaren. Volgens haar is het normaal dat het allemaal wat rustig verloopt in het begin, maar bij hem komen er toch al wat frustraties opzetten. Ook tijdens het duiken slaagt hij er niet in om zijn ademhaling – en zijn emoties – onder controle te houden. Maar enkele emotionele uitspattingen ten spijt, kunnen de twee wel genieten van een goedlachs diner. En dat doet deugd, besluiten ze. Het is zo te zien nog niet verkorven.

Bekijk ‘Blind Getrouwd’ elke zondag om 19u55 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

 

Films

Bekijk alles
Top