Geniet van het weekend met deze kijktips

Films |
Na storm Evert tijdens vorig weekend zijn de weergoden ons dit weekend iets beter gezind. Misschien ga je dit weekend even wandelen of maak je je tuin ‘lenteklaar’. Tussendoor is er natuurlijk ook tijd om even in de zetel te ploffen en te ontspannen met een goeie film of serie. Proximus Pickx zocht voor je uit op welke momenten je zeker voor de televisie kan gaan zitten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: ‘Hostiles’

Fans van een goeie western kunnen vrijdagavond op Canvas terecht. In 1892 gaat de legendarische legerkapitein Joseph Blocker na veel verzet toch akkoord om een stervend Cheyenne-opperhoofd en zijn familie terug te brengen naar hun geboortegrond. Tijdens de tocht van de geïsoleerde legerpost Fort Berringer in New Mexico naar de graslanden van Montana, kruisen de voormalige rivalen het pad van een jonge weduwe, wier hele familie uitgemoord is door de Comanche-stam. Samen moeten ze hun krachten bundelen om het ongenadige landschap, de vijandige stammen en de wraakzuchtige zonderlingen die op de loer liggen te overwinnen.
 
Bekijk ‘Hostiles’ vrijdag om 21u20  op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!
 

Vrijdag: ‘The Conductor’

Ook voor ‘The Conductor’, vrij vertaald: ‘de dirigent’, keren we terug in de tijd. Antonia Brico wordt in 1902 als Wilhelmina Wolthius in Rotterdam geboren, maar verhuist in 1908 met haar adoptieouders naar Californië. Als ze op haar 24ste de wens uitspreekt om dirigente te worden, wordt ze op hoongelach onthaald. De dirigentenwereld geldt in die tijd immers als een voor vrouwen ondoordringbaar mannenbastion. Antonia zet echter koppig door en vertrekt naar het conservatorium in Berlijn. Jaren later dirigeert ze als eerste vrouw ooit het Filharmonisch Orkest van New York.

‘The Conductor’ (‘De Dirigent’) is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Zaterdag: ’22/03: Wij waren daar’

Op 22 maart 2021 is het exact vijf jaar geleden dat de luchthaven van Zaventem werd opgeschrikt door een terroristische bomaanslag. Die ochtend zouden de laatstejaarsstudenten van het Sint-Ritacollege in Kontich op reis vertrekken naar Rome. Tot er vlak voor hun vertrek twee bommen tot ontploffing kwamen in de vertrekhal. Een traumatische gebeurtenis die de studenten de jaren nadien stap voor stap een plaats probeerden te geven. Twee van hen, Jaap Van Veen en Tim Tielemans, die ondertussen ook school liepen aan het Ritcs, goten hun verhaal in een fictiereeks: ‘22/3: Wij waren daar’. 

Bekijk ‘Wij waren daar’ zaterdag om 21u55 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Zaterdag: ‘The Amazing Spider Man’

Naast de op-waargebeurde-feiten-gebaseerde reeks van VTM, kan je voor rasechte science fiction terecht op de catalogus van Proximus Pickx. De zonderlinge Peter Park is opgegroeid bij zijn oom Ben en zijn tante May, nadat zijn ouders op mysterieuze wijze uit zijn leven zijn verdwenen. Wanneer Peter een aktetas van zijn vader ontdekt, gaat hij op onderzoek uit. Uiteindelijk belandt hij in het laboratorium van dokter Curt Conners, de voormalige zakenpartner van zijn vader. In het onderzoekscentrum wordt Peter plots gebeten door een spin. Zijn leven zal voorgoed veranderen ...
 
'The Amazing Spider Man' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!
 

Zondag: ‘Firefly Lane’

Tully en Kate zijn al drie decennia lang vriendinnen. Sinds hun tienerjaren hebben de vrouwen elkaar niet meer losgelaten. De vriendschapsband heeft al veel ups en downs gekend en nu ze veertig zijn, staan ze opnieuw voor een grote hindernis. Kunnen ze blijven vasthouden aan de belofte om elkaar nooit te laten vallen, of is het tijd om de bladzijde om te slaan en aan een nieuw hoofdstuk te beginnen?

‘Firefly Lane’ is beschikbaar op Netflix. Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Zondag: ‘De Mol’

Dit jaar kunnen liefhebbers opnieuw genieten van ‘De Mol’, het programma waarin een grote groep kandidaten op zoek gaat naar de saboteur in hun midden. Tien Vlamingen zijn klaar voor de reis van hun leven, maar die begint heel anders dan ze verwacht hadden. Vorig jaar was het dus Alina Churikova, de studente logopedie, die het spel onveilig maakte met haar gemol in Griekenland. Jolien Derck won het afgelopen seizoen en mocht na een ontroerende ontmaskering met de prijzenpot naar huis. De inzet is dit jaar van meet af aan torenhoog, want er zijn kapers op de kust. Is iedereen klaar voor de strijd?

Bekijk ‘De Mol’ zondag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top