Jamal Musiala, de nieuwe goudklomp van Bayern München

UEFA Champions League |
Een van de vele talenten van Bayern München is hun neus voor talent. Met Jamal Musiala bewezen ze opnieuw dat de scouts van de ploeg uitstekend werk leveren. Ook al was de middenvelder oorspronkelijk niet in Beieren opgeleid, in de Champions League van vanavond zal hij zijn kwaliteiten zonder meer kunnen etaleren. Kan de titelverdediger voorbij Lazio Rome raken? Voorlopig is het moeilijk om te achterhalen of Bayern door iets of iemand kan tegengehouden worden, want in de heenwedstrijd wonnen ze met 1-4. Lazio zal op een mirakel moeten rekenen om de Duitsers te kloppen. 
 

Door Proximus

Deel dit nieuws

De wedstrijd kan een ultieme kans zijn voor Jamal Musiala om zonder druk te presteren. Beter gezegd: herhalen, want ook in Rome was Musiala te zien in de hoogtepunten van de wedstrijd. Hij scoorde het tweede doelpunt van de wedstrijd, zijn eerste in de Champions League.
 
Jongste Bayern-speler in de Bundesliga
 
In 2019 kam de jongeman toe in Bayern en al snel mocht hij tot de kern van het eerste team toetreden. Door de coronapandemie werd zijn eerste optreden uitgesteld, maar op 13 juni zat hij voor het eerst op de bank. Een week later kwam hij voor het eerst in actie in een wedstrijd tegen Freiburg, hij werd met 17 jaar en 115 dagen de jongste speler in de geschiedenis van Bayern München die in de Bundesliga aan spelen toekwam.
 
Het grote publiek ontdekte al snel de kwaliteiten van de jonge aanvallende middenvelder. Hij is een echte nummer tien, speelt graag net achter de aanval en neemt de ruimte die hij krijgt graag in. Sommige mensen vergelijken hem graag met Dele Ali. Ondanks de slanke lichaamsbouw beschikt Musiala over een ferme motor en stevig paar benen, hij is dan ook moeilijk uit balans te brengen. 
  
Het bewijs dat Bayern erg in hem gelooft, is het contract dat hem begin maart werd aangeboden. De speler is nu tot 2026 verbonden met Bayern voor een jaarsalaris van 5 miljoen euro. Een mooie beloning na 27 wedstrijden en 4 goals dit seizoen.
 
Tussen Duitsland en Engeland
 
Jamal Musiala werd in Stuttgart geboren en stamt af van een Nigeriaanse vader en een Duitse moeder, hij heeft de Duitse nationaliteit. Heel jong verhuisde hij naar Engeland om zijn moeder te volgen die daar studeerde. Hij bleef daar tot hij 16 was en verwierf daarbij de Britse nationaliteit.
 
Hij speelde er voor Southampton maar vooral Chelsea. Regelmatig werd hij opgeroepen voor de jeugdteams van Engeland en Duitsland. Het bewijs hiervan is dat hij ook de Duitse U16-trui draagt. De twee federaties vechten om de jonge goudklomp te overtuigen om hun kleuren te verdedigen. Engeland lijkt een belangrijk voordeel te behalen wanneer Musiala ermee instemt om voor Engeland bij de U21 te spelen, maar op 24 februari kondigde de Bayern-speler aan dat hij uiteindelijk Duitsland zal vertegenwoordigen.
 
Het programma van de dag van terugwedstrijden in de 1/8ste finales:
 
Woensdag 17/3
UEFA Champions League Multilive: vanaf 20u15 op Proximus Sports 1
Chelsea - Atletico Madrid: vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
Bayern München - Lazio Rome: vanaf 20u50 op Proximus Sports 3
 
Volg de Champions League op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top