Internationaal geprezen reeks ‘Ramy ‘vanaf nu exclusief op Proximus Pickx te bekijken!

Films |

Vanaf vandaag, 28 maart, is de comedyreeks ‘Ramy’ exclusief op Proximus Pickx te bekijken. De serie van de wereldwijd geprezen komiek Ramy Youssef won al een Golden Globe en werd genomineerd voor meerdere Emmy Awards. De reeks gaat over het dagelijkse leven van een jonge Amerikaanse moslim die in New Jersey woont.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ramy Youssef heeft het in New Jersey moeilijk door de tweesprong waarin hij zich bevindt. Enerzijds leeft hij volgens de religieuze tradities van zijn familie, maar anderzijds wordt hij overspoeld door de levensstijl van zijn nieuwe land. Hij leeft middenin een politieke tweestrijd en daar heeft de jongeman het duidelijk lastig mee. De Moslimgemeenschap waarin hij leeft, ziet het leven als een morele test. De Amerikaanse samenleving waarmee hij in aanraking komt, leeft dan weer zonder vrees voor gevolgen. Ondanks alles probeert hij zo veel als mogelijk te leven en denken als een normale 20-plusser, zoals daten. Ramy balanceert op een dun koord waarbij hij op vrijdagen overdag bidt, en op 's avonds naar feestjes gaat. Maar welke van de twee kanten van zijn leven zal de bovenhand nemen en waarin voelt hij zich het meeste thuis?

De serie volgt naar eigen zeggen een ‘Amerikaanse moslimarabier’ van de eerste generatie. Het hoofdpersonage wordt via een spirituele tocht gevolgd in een politiek verdeelde buurt in New Jersey. Het verhaal behandelt met een komische kwinkslag de uitdagingen van het leven tussen een Egyptische gemeenschap enerzijds en een moderne generatie jongeren anderzijds. De reeks, die ook de wereldster Mahershala Ali voorschotelt in het tweede seizoen, wordt onder andere gelauwerd omdat die Amerikaanse moslims toont zonder de stereotypering die al te vaak in de Westerse pop-cultuur te vinden is.

Golden Globes, Primetime Emmy Awards en Peabody Award

Internationaal wordt de reeks met Ramy Youssef op vele awardshows geprezen. Het hoofdpersonage zelf is genomineerd in de categorie ‘Best Television Actor’ bij de Golden Globes. Hij won eerder al een Primetime Emmy Award en is ook nu weer genomineerd voor prijzen in die awardshow. Deze keer klinkt zijn naam in de categorieën ‘Outstanding Directing for a Comedy Series’ en ‘Outstanding Lead Actor in a Comedy Series’. 

Vorig jaar ontving hij ook een ‘Peabody Award’. Die awarduitreiking honoreert de sterkste verhalen voor verschillende kanalen in de media: televisie, radio en online media. De ‘Peabody Awards’ worden uitgereikt in verschillende genres: ‘nieuws’, ‘entertainment’, ‘documentaire’, 'kinderprogramma’s’, ‘educatie’, ‘interactieve programma’s’ en ‘public service’. Ten slotte ging Youssef vorig jaar ook al lopen met een Golden Globe voor ‘Best Actor’ in de televisieseries. 

Proximus Pickx lanceert de internationaal gelauwerde reeks nu exclusief op haar platform. Beide jaargangen van de topreeks zullen enkel te bekijken zijn via de tv-optie Movies & Series.

'Ramy’ is nu exclusief beschikbaar in de Movies & Series catalogus. Ontdek het volledig aanbod van Movies & Series via de tv-optie ‘All Stars’ van Proximus Pickx! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top