Hij kondigde zijn terugkeer een paar dagen geleden aan, maar gisterenavond was het eindelijk zo ver. Caris LeVert maakte gisteren zijn debuut in het shirt van de Pacers. Een comeback die kan tellen, want zijn team haalde gisteren een solide overwinning. Het moet de 26-jarige vleugelspeler wellicht vertrouwen gegeven hebben na een moeilijke start van 2021. 
 
Het prachtige verhaal van dit weekend in de NBA gaat zonder twijfel over de comeback van Caris LeVert. Op 12 januari verdween hij van het strijdtoneel. Zijn terugkeer betekende gisteren goed nieuws voor de Indiana Pacers die de terugkeer van LeVert maar al te goed kunnen gebruiken.
 
Naast zijn comeback liet LeVert gisteren meteen zijn naam op het statistiekenblad gelden. In 29 speelminuten maakte hij maar liefst 13 punten, 7 rebounds, 2 assists. Anderzijds leed hij ook vier keer balverlies en scoorde hij maar 5 van de 14 pogingen. In de vrije worpen kon hij 3 keer op 4 worpen het net doen trillen. Na een onzekere start van 2021 moet de 26-jarige LeVert wellicht nog een beetje zijn ritme vinden. 
 
Een niertumor
 
Caris LeVert begon het seizoen in de truitjes van de Brooklyn Nets, naast Kyrie Irving en Kevin Durant. Hij startte sterk en ging als een wervelwind door de speeldagen. Op 13 januari werden de geruchten echter bevestigd en maakt LeVert een transfer van Texas naar de Pacers, die in ruil voor LeVert Victor Oladipo laten gaan. De medische testen gooien roet in het eten, want bij LeVert wordt een niertumor gevonden. Aangezien de transfer nog niet helemaal geregeld was en de medische testen nog bezig waren, waren de Pacers in de mogelijkheid om de deal achter te laten. Ze besloten echter LeVert te steunen in deze moeilijke periode en lieten de deal niet vallen. 
 
Een boost voor de Pacers?
 
Het team werkt hard aan de ondersteuning en medische begeleiding voor LeVert en kondigde aan dat hun speler aan het einde van dit seizoen terug mee kan spelen. Maar dat nieuws raakte deze week in een stroomversnelling nu bekend raakte dat hij zaterdag terug op het veld kon terugkeren. 
 
Dat nieuws gaf het team en de teamgenoten van LeVert wellicht vleugels. Phoenix won acht keer in de laatste negen wedstrijden maar moest gisteren de duimen leggen tegen de Pacers. Het team van LeVert was overtuigend, maar is zijn terugkeer genoeg om het team naar een hogere plek in het klassement te stuwen? De Pacers staan nu slechts negende en zijn een veel betere notering in de ranglijst gewoon. De comeback van LeVert is in ieder geval een persoonlijke overwinning voor de vleugelspeler. 
 
Bekijk de NBA op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.