Dankzij dit vertier overleefden we de lockdown!

Films |

Eén jaar geleden besloot de Belgische regering dat het land tijdelijk op slot moest om de strijd tegen het coronavirus te helpen winnen. Winkels moesten sluiten en niet-essentiële verplaatsingen werden afgeraden. Maar gelukkig waren er nog heel wat andere leuke dingen te doen die het leven in huis opfleurde. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Tiger King

Deze true crime-documentairereeks hield het internet begin vorig jaar volledig in de ban. We volgen in Tiger King het leven van de flamboyante zoo-uitbater Joe Exotic en diens voorliefde voor tijgers. Joe richtte enkele jaren geleden zijn eigen dierenpark op waarin hij meer dan 200 tijgers en leeuwen verzamelde. Maar niet alles is peis en vree in Joe’s zoo. Hij heeft namelijk af te rekenen met zijn aartsvijand: dierenrechtenactiviste Carol Baskin … 

 

The Queen’s Gambit

Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) groeit op in een weeshuis. Naarmate ze ouder wordt, merkt ze dat ze over een uitzonderlijk schaaktalent beschikt. Met dat talent neemt ze het op tegen heel wat mannelijke tegenstanders en zet ze hiermee diezelfde mannelijke schaakwereld uit de jaren 60 volledig op zijn kop. 

De titel van de serie verwijst naar een openingsstrategie van het schaakspel en is tevens de titel van de roman van Walter Tevens waar de serie op gebaseerd is. Dankzij The Queen’s Gambit is schaken plots terug in: internetgigant Google merkte op dat er sinds de serie heel wat mensen online op zoek gingen naar de spelregels van het schaken.

 

Zoom

Videobellen werd tijdens de lockdown dé manier om makkelijk met elkaar in contact te blijven. Ondanks initiële beveiligingsproblemen werd de software snel gemeengoed bij zowel bedrijven als gezinnen die met elkaar in contact wouden blijven. Eén van de redenen waarom Zoom zo’n succes werd tijdens de lockdown was de snelle en eenvoudige manier waarmee mensen konden videobellen met elkaar. Hierdoor werd het ook mogelijk om je grootouders mee te krijgen op de digitale trein, maar ook artiesten probeerden via deze weg hun voorstelling naar het publiek te brengen.

Bananenbrood bakken

De nationale lockdown betekende het startschot voor een algemene losgeslagen kookwoede. Eén van de meest populaire gerechten tijdens de lockdown was bovendien dat van bananenbrood en in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden gaat het in dit recept niet over brood, maar over cake. Het gerecht is vrij makkelijk te maken: mits enkele bananen, wat bloem, bakpoeder, boter, suiker, zout, ahornsiroop en een oven kon iedereen tijdens de lockdown zich voor heel even Jeroen Meus wanen.

 

TikTok-challenges

Als het bananenbrood was gebakken, alle Netflix-series uitgekeken waren en men genoeg had van het videobellen … dan was het tijd voor TikTok-filmpjes te bekijken én zelf te maken. De populariteit van dit sociale mediaplatform groeide exponentieel tijdens de eerste lockdown en dat kwam mede door de vele challenges die viraal gingen op het platform. Zo was er de populaire #SavageChallenge waarin elke TikTok’er werd opgeroepen om een choreografie te dansen op de deuntjes van het gelijknamige lied van Megan Three Stallion.

 

@keke.janajah

NEW DANCE ALERT! ?? if u use my dance tag me so i can see?? @theestallion #writethelyrics #PlayWithLife #foyou #fyp #foryoupage #newdance #savage

? Savage - Megan Thee Stallion

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top