Met een tweede opeenvolgende ronde van 72 slagen heeft Thomas Detry zich terug in de top 10 genesteld op het Qatar Masters golftoernooi (European Tour/1.5 miljoen dollar), dat wordt betwist op de Education City golfbaan in het Qatarese Doha.
Detry, liep onder moeilijke omstandigheden, een derde ronde waarin hij vier birdies maar ook vier bogeys op zijn kaart moest schrijven. Desondanks leverde het de 28-jarige Brusselaar acht plaatsen winst op en telt hij, met nog een ronde voor de boeg, vier slagen meer dan de Zuid-Afrikaan Darren Fichardt die alleen de leiding waarneemt en een slag voorsprong telt op de Engelsman Jack Senior.Met twee slagen meer dan de leider volgt de Indiër Gaganjeet Bhullar.

Thomas Pieters, die na de tweede ronde op een gedeelde zevende plaats stond, moest daarentegen genoegen nemen met een ronde van 76 slagen. De viervoudige European Tourwinnaar, ging op zijn tweede hole meteen in de fout wat hem een dubbele bogey kostte. Pieters trok met twee birdies de scheve situatie recht maar moest vervolgens drie bogeys en een dubbele bogey incasseren. Na nog een birdie en een bogey kwam hij niet verder dan vijf over par en werd hij verwezen naar een gedeelde 24e plaats.