Marcos Alonso: symbool van Chelsea’s wederopstanding onder Thomas Tuchel

UEFA Champions League |

Woensdagavond ontvangt Chelsea Atlético Madrid in Londen tijdens de terugronde van de achtste finales van de UEFA Champions League. The Blues weten weer wat winnen is sinds de Duitse coach Thomas Tuchel het roer overnam. Exponent van de Londense remontada op het veld is niemand minder dan verdediger Marcos Alonso.

Door Pickx

Deel dit nieuws

26 september 2020 is een dag die Marcos Alonso niet snel zal vergeten. Toen werd de middenvelder van Chelsea tijdens de rust gewisseld tegen West Bromwich Albion door toenmalig Chelsea-coach Frank Lampard. Alonso zou pas op 31 januari 2021 opnieuw zijn vaste stek krijgen bij The Blues. De herwaardering van Alsono is te danken aan de nieuwbakken coach van Chelsea, Thomas Tuchel. De Duitser nam eind januari het roer over in Londen en zag in Alonso enorm veel potentieel.

In de paar weken onder Tuchel is Marcos Alonso's speeltijd enorm toegenomen. Alonso zat nog op de bank tegen Liverpool en United, maar mocht wel in zes Premier League-wedstrijden, een bekerwedstrijd en één Champions League-wedstrijd opdraven. Woensdagavond komt de Spaanse topclub Atlético Madrid op bezoek en er lijkt geen reden te zijn waarom Tuchel niet opnieuw beroep doet op trouwe verdediger Marcos Alonso.

Tuchels systeem

Tuchel heeft Alonso niet opgevist omdat ze het al dan niet goed met elkaar kunnen vinden. De Spaanse verdediger eenmaal past nu eenmaal perfect in het systeem dat de Duitse coach wil implementeren bij Chelsea. Dat wil zeggen infiltreren op de flank van de tegenstander om ruimte te creëren voor de aanstormende Chelsea-spitsen. 

Alonso’s aanvallende impulsen komen in Tuchels systeem goed van pas. Dat bewees de Spanjaard bij zijn eerste basisplaats tegen Burnley. Toen maakte Alonso een doelpunt en wist Tuchel dat hij met Alonso de juiste man op de juiste plaats had gezet. 

Druk op Atlético 

Tijdens de heenronde van de achtste finales van de Champions League won Chelsea verrassend genoeg van de manschappen van Diego Simeone dankzij een goal van spits Olivier Giroud. De Madrilenen hadden het moeilijk tegen The Blues en konden niet eens één keer op doel schieten. Chelsea heeft dankzij hun overwinning en uitdoelpunt in Madrid een enorm voordeel tijdens de terugronde. Het devies voor de troepen van Tuchel luidt dan ook: geen kansen weggeven. Als Atlético alsnog een goaltje kan meepikken, dan leidt dat onherroepelijk tot verlengingen.

Volgens kenners is de beste verdediging aanvallen. Chelsea zal donderdag dus niet achterover mogen leunen tegen Atlético en wie weet speelt Marcos Alonso opnieuw een sleutelrol in deze wedstrijd. Als hij zijn flank regelmatig kan aflopen, druk kan zetten op de Spaanse verdediging en gaten kan creëren in de Madrileense verdediging kan het wel eens een leuke avond worden voor The Blues!

De kalender van de vier resterende wedstrijden in de 1/8ste finales van de Champions League:

Dinsdag 16/3
UEFA Champions League Multilive: vanaf 20u15 op Proximus Sports 1
Real Madrid - Atalanta: vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
Manchester City - Borussia Mönchengladbach: vanaf 20u50 op Proximus Sports 3

Woensdag 17/3
UEFA Champions League Multilive: vanaf 20u15 op Proximus Sports 1
Chelsea - Atletico Madrid: vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
Bayern München - Lazio Rome: vanaf 20u50 op Proximus Sports 3

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen op de Proximus Sports-kanalen, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top