Tom Brady bouwt via contractverlenging verder aan sterrenstatus

Sport |

De American football-legende Tom Brady won vorige maand met het team Tampa Bay Buccaneers voor de zevende keer in zijn carrière de Super Bowl en dat op 43-jarige leeftijd. Kenners en critici stelden zich luidop de vraag of dit zijn laatste seizoen was. Maar neen hoor: Brady wil die achtste Super Bowl.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds 7 februari 2021 kunnen we het met zekerheid zeggen: Tom Brady is de meest succesvolle Amerikaanse quarterback ooit. De man won die dag voor de zevende keer de prestigieuze Amerikaanse Super Bowl en doet daarmee niet enkel beter dan zijn concullega’s maar ook beter dan eender welk American Football-team in de NFL. Brady zorgde er bovendien voor dat de Tampa Bay Buccaneers het eerste NFL-team werden dat de Super Bowl in eigen huis kon winnen.

Maar Brady was al 43 jaar oud en dat deed bij sommigen de vraag rijzen of het niet tijd was om op pensioen te gaan. Aan dat pensioen lijkt Brady nog lang niet te denken: de succesvolle quarterback plaatse een foto op zijn Instragram-pagina waarop hij een nieuw, vierjarig contract tekent bij de Tampa Bay Buccaneers. Kleine voetnoot: de laatste drie jaar van dat contract kunnen kwijtgescholden worden.

Achtste Super Bowl?

Het onderschrift bij de foto spreekt boekdelen. Er staat te lezen: ‘In pursuit of 8’ waarmee Brady aangeeft dat hij volgend seizoen voor niets minder dan een achtste overwinning van de American Super Bowl zal gaan. Hij zal deze ambitie kunnen najagen met bijna hetzelfde team als vorig jaar.

Dat team bij de Tampa Bay Buccaneers heeft Brady vorig seizoen mee helpen vormgeven. De quarterback deed toen beroep op zijn sterrenstatus om heel wat getalenteerde NFL-spelers naar Florida te lokken en samen volop voor de Super Bowl te gaan, met succes! 

En zijn sidekick?

In Florida halen ze opgelucht adem nu Brady zijn krabbel heeft gezet onder een nieuw contract. Voor maatje Rob Gronkowski leek de toekomst lang niet zo sportief zeker te zijn. Gronkowski kondigde onlangs aan dat hij overwoog om opnieuw met pensioen te gaan, maar lijkt zich dezer dagen te hebben bedacht. “Ik hou te veel van het spelletje en daarom zal ik ook in 2021 speler blijven”, liet Gronkowski onlangs in de media optekenen. De kans lijkt groot dat Gronkowski opnieuw bij de Tampa Bay Buccaneers zal tekenen.

Gronkowski kwam in 2020 uit zijn pensioen en dat op vraag van Brady. De man was nog maar een jaartje uit roulatie, maar zijn terugkeer betekende heel wat voor de Tampa Bay Buccaneers die in combinatie met Brady dat seizoen op een ijzersterke voorhoede konden rekenen. Dat bleek ook uit de cijfers: samen maakten de twee maatjes de meeste touchdowns ooit tijdens een NFL-finale, namelijk veertien stuks.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top