UPDATE: Ook Rocha niet in RWDM-selectie: "We zullen het collectief moeten aanpakken"

Challenger Pro League | Ook voor RWDM wordt 13 maart mogelijk een dag voor de geschiedenisboeken. Niet alleen omdat het een titelfeest van stadsrivaal Union SG kan uitstellen, maar ook omdat het zelf zekerheid kan krijgen over het behoud in 1B.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De promovendus heeft nog een puntje nodig om een onoverbrugbare kloof te hebben ten opzicht van Lierse K. Met nog zes matchen voor de boeg is dat meer dan bevredigend, want het seizoensdoel was om de degradatie te vermijden. Toch zou het een straffe prestatie zijn moesten de troepen van Vincent Euvrard die redding straks al kunnen bewerkstellingen.

RWDM speelt immers niet alleen tegen de ongenaakbare stadsrivaal, die dan ook nog eens uitgerekend zelf de titel kan pakken. Ze missen ook nog eens heel wat spelers voor de clash tegen Union. Zo liggen Electeur, Fabre, Meddour én Bova in de lappenmand terwijl Nangis en Terki op de strafbank zitten.

In laatste instantie werd ook topschutter Leonardo Rocha niet opgenomen in de selectie. De Portugese spits kampt met een blindedarmontsteking.

Samenwerken

Puzzelwerk dus voor coach Vincent Euvrard, die op de officiële website van de club wel vastberaden blijft om de strijd aan te gaan. "We zullen het collectief moeten aanpakken, zoals we elke week doen. Tegen Club NXT en vorige week bijvoorbeeld, deden we het als een groep. De elf kernspelers die op het veld staan, de wisselspelers of degenen die niet bij de selectie zitten maar de hele week trainen, moeten samenwerken. Als een individu een goede prestatie neerzet, komt dat omdat het team goed speelt. Het is dus het collectief dat het verschil kan maken."


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top