De sportrechter van de Italiaanse voetballiga heeft vrijdag beslist dat Torino geen sanctie krijgt nadat de club op 2 maart niet kwam opdagen op het terrein van Lazio Rome omdat acht spelers positief hadden getest op de Britse variant van het coronavirus. Die competitiematch moet op een nog te bepalen datum ingehaald worden.
Het team van Torino was begin deze maand vanwege de coronabesmettingen door de lokale gezondheidsinstanties in quarantaine geplaatst en mocht niet naar de hoofdstad van Italië afreizen. Omdat de Italiaanse Serie A weigerde het duel van tevoren uit te stellen, verscheen Lazio met een ploeg op het veld in het Stadio Olimpico. Ze wachtten rustig op de onvermijdelijke afgelasting. Die kwam na 45 minuten.
Volgens de rechter van de liga was het voor Torino effectief niet mogelijk om naar Rome te reizen, er dreigden sancties van de autoriteiten.
Eerder dit seizoen werd het duel tussen Juventus en Napoli evenmin uitgesteld, ondanks een reeks coronabesmettingen bij de ploeg uit Napels. Juventus kreeg toen echter een 3-0 overwinning, maar Napoli ging in beroep daartegen en kreeg gelijk van het Italiaans Olympisch Comité. De wedstrijd werd uiteindelijk nog gespeeld.