DreamHack Open March: Amerika in de spotlights

Nieuws |

Zoals elk jaar brengt DreamHack, de erkende organisator binnen de CSGO-scene, enkele edities die gewijd zijn aan Amerika. Dit jaar staat een online toernooi op de planning van veel teams uit de Noord- en Zuid-Amerikaanse subtop. Sinds woensdag worden voorspellingen gedaan over wie een deel van de prijzenpot van $100.000 zal veroveren!

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het evenement is opgedeeld in twee geografische delen: Noord-Amerika, waarvoor 70.000 dollar is gereserveerd, en Zuid-Amerika, dat de prijzenpot aanvult met 30.000 dollar, verdeeld over de verschillende deelnemende teams.

 

Format

In Zuid-Amerika nemen 4 deelnemende teams het tegen elkaar op in een dubbele eliminatieboom met BO3-wedstrijden. De grote finale zal doorgaan in een BO5, tot grote vreugde van de fans van lange en zware wedstrijden. Spektakel zouden we zeker moeten krijgen, omdat de teams, ten koste van wat extra inspanningen, via de lower bracket sterker en beter voorbereid terug kunnen keren.

© Liquipedia

In Noord-Amerika zijn het niet vier, maar acht teams die strijden om de prijzenpot van 70.000 dollar. Maar om kans te maken op de cheque moeten de teams eerst een groepsfase overleven. De twee beste ploegen van elke groep plaatsen zich voor de eindfase met haar enkele eliminatieboom en BO3-wedstrijden. De grote finale is ook in het noorden een BO5.

© Liquipedia

Zuid-Amerika

De 4 teams uit dit zuidelijke deel van Amerika zijn, voor sommigen, nieuwe gezichten op de SA/LATAM-scene. We zien wel de namen van Sharks Esports en Imperial Esports, twee teams die we al goed kennen op de Braziliaanse en zelfs internationale scene. De twee outsiders 9z Team en Havan Liberty lijken geen gevaarlijke tegenstanders voor de titel, maar zoals gewoonlijk zijn verrassingen nooit uit te sluiten!

Noord-Amerika

Het Noord-Amerikaanse deel van dit evenement telt 8 teams die er allemaal vol voor gaan. Team Liquid doet mee vlak voor de 13e editie van de ESL Pro League. Het Amerikaanse superteam lijkt nieuw leven ingeblazen met de komst van Fallen en het vertrek van Twistzz naar FaZe.

In groep A verwachten we ook dat Triumph, de organisatie afkomstig van Overwatch, zal doorstoten. Het team van Cooper en Shakezullah bewijst nu al maanden dat het kan concurreren met de beste Amerikaanse teams (EG/Liquid, enz.).

In groep B is het moeilijker om naast Bad News Bears (ex-Test Takers en voortgekomen uit de ontbinding van RESOLUTE) een tweede play-offkandidaat aan te duiden. Bad News Bears is trouwens een team zonder organisatie, gebouwd rond ptr en Jonji, dat momenteel in de Noord-Amerikaanse subtop zit.

Extra Salt zou weleens kunnen verrassen en zichzelf een ticket voor de eindfase kunnen schenken. De organisatie, opgericht door een Zuid-Afrikaanse CEO en een Amerikaan, heeft een zeer divers team: JT en Sonic (Zuid-Afrika), oSee (VS), FaNg (Canada) en ten slotte MarKE (Mexico).

De winnaars van elke regio worden uitgenodigd voor de IEM Summer 2021 in juni. ESL moet wel nog bevestigen of het evenement eerst en vooral op de kalender blijft staan en of het dan ook offline zal doorgaan.

Het verdict van deze DreamHack Open March zullen we in ieder geval snel kennen, ideaal om het niveau van elke ploeg aan het begin van het jaar te kunnen evalueren en om favorieten te zien bevestigen of outsiders te zien opduiken. De competitie zullen wij in ieder geval volgen om de resultaten voor jou samen te vatten!

Copyright afbeelding: Adela Sznajder

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top