#PickxWomensWeek: Deze vrouwen bepalen de toekomst van ons medialandschap

Muziek | De Women’s Week van Proximus Pickx is alweer bijna afgelopen. Vandaag werpen we nog een blik in de toekomst van ons medialandschap – en zoals we weten: the future is female! Deze rijzende sterren zullen we de komende jaren ongetwijfeld nog veel terugzien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gloria Boateng

De Gentse Gloria Boateng maakt als sinds haar dertiende rap, hiphop, soul en elektromuziek. “Wie haar hoort, kan gewoonweg niet blijven stilstaan. Haar teksten passeren als een bloeddorstige hazewind”, zei de jury van De Nieuwe Lichting over haar. Ze vormt een laagdrempelige brug om diepere gesprekken aan te gaan een maatschappelijke problemen aan te pakken. Tijdens de lockdown begon ze met creatieve TikToks te maken, die haar bij een nieuw publiek bekend maakten. Intussen stond ze ook als actrice op de planken en eind vorig jaar was ze een van de gezichten van ‘Make 2020 Great Again’, naast Frances Lefebure, Ann Van Elsen en An Lemmens.

Jennifer Heylen

In de laatste week voor de finaleweek van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ van dit jaar kwam Jennifer Heylen meteen met een knaller binnen. In haar allereerste aflevering brak ze het record van het hoogste aantal punten met 661, 63 punten meer dan de 598 van Michèle Cuvelier in 2018. In haar tweede aflevering moest ze het jammer genoeg afleggen tegen Wesley Sonck. Heylen was voor sommigen misschien nog een relatief nieuw gezicht, behalve voor wie de onlinereeksen op VTM GO volgt. Daar is ze immers al een vaste waarde. Ze acteerde in ‘Instafamous’ en in ‘Brak’, en de kaarten liggen goed om met haar volgende project helemaal potten te breken.

Camille Dhont

Met een paar covers op haar YouTubekanaal trok Camille Dhont voor het eerst de aandacht van het radio- en televisielandschap. In 2019 kreeg ze een rol in de hyperpopulaire Ketnetreeks ‘#LikeMe’, die haar in elk geval bij de jonge kijkers meteen een ster maakte. Bij de iets oudere kijkers en muziekliefhebbers gooide ze hoge ogen naast Regi Penxten. Samen maakten ze de hit ‘Vergeet De Tijd’, en Regi nam haar mee voor zijn deelname aan ‘Liefde voor Muziek’. Wie haar nog niet gehoord heeft, bezit geen radio of leeft onder een steen.

Soe Nsuki

Wie het vaderlandse comedylandschap in de gaten houdt, ziet toptalent en manusje van alles Soe Nsuki al even aanstormen. Ze was te zien in het programma ‘Geubels en de Belgen’, stond in het voorprogramma van Thomas Smith en trad op met Jens Dendoncker. Daarnaast doet ze aan breakdancen, plaatjes draaien en eender welk gek idee in haar opkomt. Online is ze erg actief, zoals met de show ‘De Wereld Staat Stil’, of op haar YouTubekanaal, waar je haar bijvoorbeeld op hilarische wijze een tien jaar oude stofzuiger kan zien reviewen. Toen de Jamies op zoek gingen naar een videotalent om hun awardshow te presenteren, moesten ze niet verder zoeken dan Soe. Hoe meer we haar te zien krijgen, hoe blijer we worden!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top