Vitality zet Nivera op de bank

Esports |

De Franse organisatie Vitality kondigde deze vrijdag aan Nabil “Nivera” Benrlitom op de bank te zetten. De speler zal vanaf vandaag dus niet meer actief zijn voor het team, ook al sluit de organisatie een eventuele terugkeer van de Belg niet uit.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Triest nieuws voor de Belgische fans van de bijenstructuur. Via een communiqué kondigde Vitality, geleid door de Fransman Fabien “Neo” Devide, deze vrijdag aan onze Belgische speler Nabil “Nivera” Benrlitom met onmiddellijke ingang op de bank te zetten.

“Helaas zijn er in het licht van de recente gebeurtenissen en de aankondigingen van Valve veel vragen gerezen rond de teams met 6 spelers en we hebben geen vertrouwen in de toekomst van zo’n structuur. Daarom hebben we besloten om voorlopig terug te keren naar een basis van vijf spelers”, aldus Vitality op Twitter.

Het nieuws is geen grote verrassing gezien Valve’s laatste uitspraken over organisaties met teams van zes spelers. De uitgever van Counter-Strike: Global Offensive had enkele weken geleden verklaard straffen in te voeren voor de teams die van spelers wisselen tijdens wedstrijden. In een tijd waarin de fysieke en mentale gezondheid van spelers steeds meer in de schijnwerpers staat, reageerde de community dan ook met afschuw op de aankondiging.

In zijn communiqué herhaalde Vitality zijn vast geloof dat een team van 6 spelers de beste manier is om de competitieve scene nog groter te maken.

We zullen dus apEX, misutaaa, RpK, Shox en ZywOo aan het werk zien in de 13e editie van de ESL Pro League.

Copyright afbeelding: Team Vitality

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top