'Love, Death & Robots', 'Mudbound': dit moet je gezien hebben op Netflix

Vers kijkvoer voor een nieuwe week: ziehier enkele suggesties die Netflix op het menu heeft staan, om de nieuwe werkweek alvast goed in te zetten.

Mudbound

Deze prent verscheen in 2017 en draait rond twee WOII-veteranen - de een wit, de ander zwart - die terugkeren naar het platteland in Mississippi. Elkeen moet op zijn manier omgaan met het racisme en de problemen die hun posttraumatische stressstoornis met zich meebrengen. De film van Dee Rees ('Pariah') werd bedolven onder de lofbetuigingen en voert een indrukwekkende cast op: Carey Mulligan, Garrett Hedlund, Jason Clarke, Jonathan Banks en Rob Morgan. We zien ook Mary J. Blige, die de bijrol van Florence Jackson vertolkt, de echtgenote van een zwarte landbouwer. De zangeres die zich tot actrice ontpopte werd voor haar acteerprestatie genomineerd voor een Oscar voor beste bijrol.

Borgen

Wie nog nooit van Birgitte Nyborg heeft gehoord, moet de afgelopen jaren onder een steen hebben geleefd. Sidse Babette Knudsen speelt de eerste vrouwelijke premier van Denemarken. Men noemde de reeks, waarin het reilen en zeilen op en achter de schermen van het politieke schouwtoneel uitvoerig aan bod komt, de sterkste reeks die ooit in Europa werd gemaakt. Tweeënzeventig landen kochten de serie en NBC blikte een Amerikaanse remake in. In de serie wordt Nyborg herhaaldelijk geconfronteerd met de onvermijdelijke vraag: hoe ver kan je gaan om de macht te grijpen en te consolideren?
 
De term 'Borgen' betekent burcht en verwijst naar Christiansborg, waar het Deense parlement zetelt. Er werden drie seizoenen gemaakt. Ook in België had ‘Borgen’ heel wat aanhangers: er werd zelfs een aflevering van ‘Reyers Laat’ omgedoopt tot ‘Reyers Borgen’, met Sidse Babette Knudsen als invitée.
 

Love, Death & Robots

Opgelet voor gevoelige kijkers: in ‘Love, Death en Robots’ deinzen de makers er niet voor terug om ons rond de oren te slaan met vuilnismonsters, cyborg premiejagers, buitenaardse spinnen of demonen uit de hel. Je leest het goed: heel wat verschillende genres passeren de revue en dat zorgt voor één van de meest unieke (animatie)series op Netflix. Zo uniek zelfs dat elke aflevering een eigen visuele stijl meekreeg. 
 
Gelukkig ben je snel mee met de serie én kan je ze even snel aan de kant leggen. Elke aflevering duurt tussen de acht en zeventien minuten. Perfect als griezelig intermezzo!
 

Feel Good

Romcoms vieren hoogtij op Netflix, maar 'Feel Good' is geen hitserie op het platform. Volledig onterecht, oordelen critici. Wellicht zit de bittere ondertoon daar voor iets tussen, ondanks het luchtige sfeertje. De plot draait rond de complexe relatie tussen twee meiden (gespeeld door Charlotte Ritchie en Mae Martin), die een emotionele rugzak met zich meedragen. De herstellende verslaafde en comedian Mae (Mae Martin) probeert haar hardnekkig verslavingsgedrag en intens gevoelsleven, die doordringen tot elk facet van haar leven, onder controle te houden.
 
In de Britse reeks is Lisa Kudrow, Phoebe uit 'Friends', één van de hoofdrolspelers. Een tweede seizoen is op komst, en dat zal ook meteen het laatste worden.
 

Space Force

Fans van 'The Office', deze serie is gemaakt voor jullie! 'Space Force' luidt de comeback van Steve Carell in een komische serie in. De pitch? De Amerikaanse president besluit een nieuwe tak van het Amerikaanse leger uit de grond te stampen - een heus ruimteleger. Een maf idee zou je denken, maar het is wel degelijk geïnspireerd op een waargebeurd verhaal ... Een ware satire op het weifelende presidentschap van Donald Trump.

In 'Space Force’ speelt Carell een getalenteerde en erkende piloot van de luchtmacht, generaal Mark Naird. Naird wordt tegen zijn zin belast met de leiding van Space Force, de zesde tak van de Amerikaanse strijdkrachten. Zijn missie is duidelijk: hij moet Amerikaanse burgers naar de maan sturen. Een missie die de nodige druk met zich meebrengt, daar Amerika haar voorsprong wat het vervoeren van burgers naar de ruimte betreft op haar rivalen wil vergroten. 
 
In deze komedie over de nieuwe race naar de ruimte speelt Carell tegen enkele grote rivalen. John Malkovich (’The New Pope’)  en Ben Schwartz (‘Parks and Recreation’) werken niet altijd mee aan de plannen van Carell, terwijl Lisa Kudrow (‘Friends’) steun biedt als de vrouw van generaal Naird.
 

Series

Bekijk alles
Top