Wie kan Lewis Hamilton onttronen na een record van 23 Grand Prix-seizoenen?

Sport |
Eind maart zal de F1-competitie hervatten, maar niet zoals gebruikelijk in Australië. Vanwege het alomtegenwoordige coronavirus zal Lewis Hamilton in Bahrein moeten mikken op een achtste titel. De Britse coureur zal het ongetwijfeld moeilijk hebben met de competitie, die inmiddels versterkt is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 72ste editie van het wereldkampioenschap Formule 1 zal in meer dan één opzicht uitzonderlijk zijn. Deze editie bestaat uit 23 wedstrijden, het hoogste aantal races in een seizoen in de geschiedenis van de Formule 1. Uiteraard zijn deze wedstrijden onder voorbehoud, want het zou zomaar eens kunnen dat de coronapandemie, net als in 2020, de plannen van F1-baas Stefano Domenicali overhoop gooit.
 
Het is nog maar de vraag of Lewis Hamilton tijdens deze editie enkele records zal halen. De Brit is de laatste coureur die zijn plaats op de startgrid heeft gekregen en hij kan dit seizoen als eerste de 100 pole-posities (nu 98) en 100 overwinningen (nu 95) behalen. Met zijn Mercedes zou Hamilton ook geschiedenis kunnen schrijven als hij een recordbrekende achtste wereldtitel zou pakken.
 
Alonso's terugkeer
 
Er is heel wat beweging geweest in de paddocks gedurende de afgelopen maanden. Zo is er het vertrek van Sébastien Vettel, die verhuist van Ferrari naar Aston Martin (de nieuwe naam van Racing Point). De Duitser wordt vervangen door Carlos Sainz Jr., die zijn plaats bij McLaren opgeeft aan Daniel Ricciardo. Sergio Perez, vorig jaar winnaar bij Sakhir, voegt zich bij Max Verstappen en Red Bull Racing. En natuurlijk mogen we de aankomst van Mick Schumacher, zoon van de zesvoudig wereldkampioen, bij Haas niet vergeten.
 
Maar er is één comeback die meer aandacht trekt dan andere: die van Fernando Alonso. Op 39-jarige leeftijd keert de tweevoudig kampioen (van 2005 en 2006) terug voor een laatste opdracht op een plaats waar hij zijn grootste gloriemomenten beleefde: bij Renault, dat zichzelf inmiddels Alpine noemt. Met een zege in de 24 uur van Le Mans en een succesvole race in Dakar achter zijn kiezen zal Alonso proberen om naast de Fransman Esteban Ocon te racen en te bewijzen dat hij een van de grootste coureurs ter wereld is. 
 
Een druk schema
 
Na een 2020-seizoen dat werd verstoord door de coronapandemie, zou ook het huidige seizoen verstoord kunnen worden. Er zijn 23 data gepland, waaronder de Grand Prix van Saoedi-Arabië die begin december zou moeten plaatsvinden. In deze editie zien we de terugkeer van Imola, Portimao en de GP van Frankrijk op het programma van dit seizoen.
 
De eerste rondes vinden aanstaande vrijdag plaats met een vrije training voor de Grand Prix van Bahrein op het circuit van Sakhir. De race zelf vindt plaats op zondag rond 17.00 uur. Vorig jaar was een memorabele editie, niet in het minst vanwege het ongeval waarbij Romain Grosjean aan de start betrokken raakte.
 
Voor hij goed en wel weg was, botste de auto van de Fransman tegen de veiligheidsrail. Na een aantal lange seconden was Grosjean er eindelijk in geslaagd zich los te maken uit zijn veiligheidsriemen en gingen beelden van het ongeluk de wereld rond.
 
Hoe dan ook is het moeilijk om te voorspellen of alle wedstrijden zullen plaatsvinden. Na deze eerste Grand Prix zullen er nog 22 volgen, aangezien het seizoen tot 12 december (in Abu Dhabi) zal duren. Op 29 augustus komt de F1-karavaan naar België met een wedstrijd in Spa-Francorchamps.
 
Je kan de lancering van het nieuwe Formule 1-seizoen live volgen op 27 en 28 maart via Tipik.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top